Δεν θα δώσει το λόγο στους βουλευτες ο πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Δεν θα δώσει το λόγο στους βουλευτες ο πρωθυπουργός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή με την οποία ζητα να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εκτός από την αποψινή ώστε να τοποθετηθούν και οι βουλευτές, απέστειλε στον Γραμματέα της Κ.Ο. Β. Εξαρχο ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Το κλίμα μεταξύ των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ μετά την πληροφορία ότι δεν πρόκειται να τους δοθεί ο λόγος στην αποψινή συνεδρίαση.

Το τριήμερο της αργίας και τα όσα συνέβησαν σε όλη τη χώρα με τα επεισόδια στις παρελάσεις έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα στους βουλευτές , το οποίο πολλοί από αυτους επιθυμούσαν να μεταφέρουν σήμερα στον πρωθυπουργό. Το κλίμα είναι τεταμένο και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να τους ζητήσει τη στήριξή τους για το άμεσο μέλλον και την προσπάθεια την οποία θα καταβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τη συμφωνία της συνόδου κορυφής για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, οι ίδιοι εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι.

Οι τάσεις μεταξύ τους είναι μοιρασμένες. Ενα μέρος υποστηρίζει ότι επιβάλλεται η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Μεταξύ τους υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι συζητούν για το κατά πόσο θα ήταν σκόπιμη η οικειοθελής αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από το προσκήνιο και από την πρωθυπουργία. Αλλοι, εξακολουθούν να επιθυμούν τη διενέργεια εκλογών παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις. Είναι αυτοί που βλέπουν ακόμη και την προσωπική τους ήττα ως λύτρωση.

Μια άλλη μικρή ομάδα ζητά ανασχηματισμό προκειμένου να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση ορισμένοι από τους υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι εξακολουθούν να μην μπορούν να αναλάβουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Τέλος, υπάρχουν και ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, όπως οι κύριοι Χάρης Καστανίδης και Δημήτρης Ρέππας οι οποίοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε δημοψήφισμα με την έννοια ότι ένα ναι νομιμοποιεί την περαιτέρω πορεία του κυβερνητικού έργου με την εφαρμογή της συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ενα από τα πιό κρίσιμα σημεία το οποίο ενδεχομένως θα πυροδοτούσε μελλοντικές αντιδράσεις θα είναι το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο η ολοκλήρωση και ψήφιση του οποίου αναμένεται να προκαλέσει αρκετούς τριγμούς μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφοτα την επιστολή που έστειλε ο κ. Καρτάλης στον κ. Εξαρχο αναφέρει αναλυτικότερα τα εξης:

"Αγαπητέ Γραμματέα, Υποθέτω ότι αντικειμενικοί λόγοι θα είναι αυτοί που οδήγησαν στην απόφαση οι βουλευτές να μη λάβουν το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Επειδή η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αποτελεί μία μείζονος σημασίας εξέλιξη για τη χώρα και επειδή η εφαρμογή της διασταυρώνεται με σημαντικά πολιτικά, κοινοβουλευτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, είναι κατά την άποψη μου απολύτως αναγκαία η σύγκληση, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, νέας συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Αυτονόητο είναι ότι στη νέα αυτή συνεδρίαση θα είναι δυνατή η τοποθέτηση των βουλευτών".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ