Το αστέρι της έλαμψε τη δεκαετία του 1920-30. Θεωρείται ιδιοφυία του ρωσικού μπαλέτου, ικανή να χορέψει με σπασμένο πόδι.
Στριφογυρνούσε στη σκηνή σαν οπτασία, τυλιγμένη με τούλια και δαντέλες. Ηταν το αδιαφιλονίκητο αστέρι των μπαλέτων Ντιαγκίλεφ.
Σε μια θριαμβευτική τουρνέ εκτός Ρωσίας, το 1926, στην οποία η Αννα Πάβλοβα έλιωσε 2.000 ζευγάρια παπούτσια μπαλέτου, διέμεινε στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, την πόλη Wellington.
Ο σεφ του ξενοδοχείου για να την τιμήσει σκέφτηκε μια νέα και πρωτότυπη συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κρεμώδες γλυκό, γεμάτο φρου φρου σαν τα τούλια του χορού της Πάβλοβα και μαρέγκα αυγού, σαν λευκό σύννεφο.
Η Αννα Πάβλοβα γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια της Ρωσίας αλλά γρήγορα ο χορός άλλαξε τη ζωή της. Τα ντουέτα της με τον Βάσλαβ Νιζίνσκι άφησαν ιστορία. Η ίδια, ωστόσο, έγινε θρύλος με τον τρόπο που ερμήνευσε τον Θάνατο του Κύκνου.
Στην Ευρώπη, το 1931, και συγκεκριμένα στην πόλη La Haye, αρρώστησε βαριά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χορό. Πριν πεθάνει ζήτησε να ντύσουν τη σορό της σαν κύκνο και να παίζουν τα βιολιά της ορχήστρας τον Θάνατο του Κύκνου.