Ο «Κόσμος» του πολυπράγμονα Μανώλη Αναστασάκου στη Γλυφάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο «Κόσμος» του πολυπράγμονα Μανώλη Αναστασάκου στη Γλυφάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έκθεση με πολλαπλές αναγνώσεις και θέμα τον κόσμο, δίχως ορισμένο χώρο και χρόνο, στην καινούργια γκαλερί Blender στα νότια προάστια.

Ο Μανώλης Αναστασάκος, ο οποίος τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης, είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης και το φάσμα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας απλώνεται από τη ζωγραφική μέχρι τη σκηνογραφία και από την γλυπτική και την τέχνη του δρόμου μέχρι τον κινηματογράφο. Έργα με πολλαπλές αναγνώσεις, με βαθύτερα νοήματα, έργα σύγχρονα, με κοινωνικοπολιτική χροιά και ανατρεπτικό πολλές φορές εικαστικό λεξιλόγιο.

Ο «Κόσμος» του πολυπράγμονα Μανώλη Αναστασάκου στη Γλυφάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ο χρόνος και ο χώρος φαίνεται να απουσιάζουν από τον «Κόσμο» του Μανώλη Αναστασάκου, καθώς διεγείρει την συλλογική μας μνήμη μέσα από μια ευφυέστατη ανάμειξη αρχετυπικών μοτίβων και σύγχρονων απεικονίσεων, που μόνο ως μαρτυρία του πνεύματος της εποχής μας (zeitgeist) μπορεί να ιδωθεί» σημειώνει για τον καλλιτέχνη σε σχετικό με την έκθεση κείμενό του ο Ιταλός σχολιαστής τέχνης Ρίνο Σαμπέλα. «Δημιουργώντας έναν κόσμο από αντιφατικά και, την ίδια στιγμή, συμπληρωματικά στοιχεία, ο καλλιτέχνης ρίχνει μια προσεκτική ματιά στις υπαρξιακές ανησυχίες του ανθρώπου ο οποίος κυριαρχείται από την ενέργεια και τους νόμους του σύμπαντος» και καταλήγει. «Ο Αναστασάκος μας ταξιδεύει σε μια διαδρομή από τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ατόμου στο χαοτικό σύμπαν, στο οποίο η ύπαρξη του ανθρώπου, συντριπτική όπως είναι για τον ίδιο, παραμένει εντούτοις ένα ασήμαντο, μόνο, συστατικό στοιχείο του Κύκλου της Ζωής».

Ο «Κόσμος» του πολυπράγμονα Μανώλη Αναστασάκου στη Γλυφάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ένας καλλιτέχνης που οδηγεί σε πολυεπίπεδη ανάγνωση του έργου του και ο εκάστοτε θεατής-δέκτης καλείται κάθε φορά να ανακαλύψει. Μια έκθεση αφιερωμένη στην κριτική σκέψη, τον δημιουργικό προβληματισμό και τον «Κόσμο».

Ο «Κόσμος» του πολυπράγμονα Μανώλη Αναστασάκου στη Γλυφάδα [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο Μανώλης Αναστασάκος ζει στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Έχει δραστηριοποιηθεί ως γλύπτης, ζωγράφος, σκηνοθέτης, χαράκτης και σκηνογράφος για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Εργάστηκε στην τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Μουσεία σύγχρονης τέχνης και ιδιώτες συλλέκτες διαθέτουν έργα του. Του αρέσει να δημιουργεί ως τοιχογράφος και τον ενδιαφέρει η τέχνη του δρόμου. Έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία.

Η έκθεση
«Cosmos» Μανώλης Αναστασάκος
Blender Gallery Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, τηλ 2013 0280597
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή (10:00- 19:00), Σάββατο (12:00 – 16:00), Κυριακή – Δευτέρα κλειστά
Διάρκεια: έως 2 Φεβρουαρίου2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Blender Gallery Μανώλης Αναστασάκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ