Τα αυστριακά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Κοτζιά για την Frontex και τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Τα αυστριακά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Κοτζιά για την Frontex και τη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την χθεσινή ανακοίνωση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, της διοργάνωσης από την Ελλάδα μιας "μίνι" Συνόδου Κορυφής για τo Προσφυγικό, προβάλουν σήμερα στις ιστοσελίδες τους διάφορα αυστριακά ΜΜΕ.

Ενδεικτικά, στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση προγραμματίζει μια "μίνι" Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,. που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί του Αιγαίου τη Χίο, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον τηλεοπτικό σταθμό Mega-TV.

Η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, πιθανόν αυτή να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ προγραμματίζεται οι συμμετέχοντες να μεταβούν και απέναντι στη Σμύρνη "για να δουν τις δύο πλευρές".

Στη σχετική είδηση αναφέρεται ότι υπουργός Εξωτερικών απέρριψε την κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στάση της Ελλάδας στο Προσφυγικό, τονίζοντας ότι οι Έλληνες συνοριακοί υπάλληλοι εργάζονται ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα - σε αντίθεση με τους υπαλλήλους της Frontex.

Ο ίδιος παρέπεμψε επίσης στο γεγονός ότι η Frontex έχει αποστείλει έως τώρα μόνον 430 υπαλλήλους, ενώ η Ελλάδα είχε ζητήσει 780 για τα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει δαπανήσει εφέτος ήδη σχεδόν δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία Νίκος Κοτζιάς προσφυγικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ