Είναι η εποχή τους. Πολύ γευστικά, θέλουν κάποια τέχνη στο μαγείρεμα για να μη γίνουν μαρμελάδα. Δεν κάνουν μόνο για γλυκό, δίνουν γεύση και βάθος ειδικά στο χοιρινό, με την γλυκόξινη γεύση τους. Στη συνταγή μου, δεν βάζω ζάχαρη, προτιμώ λίγο σιρόπι αγαύης. Και μουστάρδα που επίσης αγαπάει πολύ το χοιρινό.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 χοιρινό ψαρονέφρι (τυλίξτε το με σπάγγο ή στον κρεοπώλη)
- 3 κυδώνια μέτρια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon καυτερή
- 2 κουταλιές σούπας σιρόπι αγαύης
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε στα 4 και καθαρίστε καλά τα κυδώνια από τα σκληρά κομμάτια
- Τοποθετήστε το κρέας και τα κυδώνια σε ένα πυρέξ
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης, αλάτι και πιπέρι
- Αλείψτε καλά όλα τα υλικά στο πυρέξ, προσθέστε λίγο χοντρό αλάτι αν χρειάζεται
- Προσθέστε ένα ποτηράκι ζεστό νερό και τον γλυκάνισο
- Βάλτε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα
- Προσέξτε τα υγρά, προσθέστε αν χρειάζεται
- Αφήστε το ψητό στο φούρνο για 15 λεπτά να «σταθεί» πριν κόψετε το χοιρινό σε φιλέτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο