Κοέλιου: Θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο για να υπάρξει ανάκαμψη - iefimerida.gr

Κοέλιου: Θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο για να υπάρξει ανάκαμψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου βοήθειας της Τρόικα προς την Πορτογαλία θα ζήτησει ο πορτογάλος πρωθυπουργός, Πέδρο Πάσος Κοέλιου, προκειμένου να ανακάμψει ταχύτερα η οικονομία της χώρας του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κοέλιου, η Πορτογαλία θα ζητήσει το Νοέμβριο να τροποποιηθούν οι όροι του προγράμματος οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ:

«Θα προτείνουμε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λάβει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών» είπε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος πρωθυπουργός και τόνισε ότι «η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία της χρηματοδότηση».

Βασικό σημείο τριβής είναι η απαίτηση της Τρόικα, μέσω του προγράμματος οικονομικής στήριξης, να χρηματοδοτούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις από τις διεθνείς αγορές, πράγμα που ο κ. Κοέλιου θεωρεί «απολύτως μη ρεαλιστικό».

Στόχος της πορτογαλικής κυβέρνησης είναι η χρηματοδότηση της ανάκαμψης της οικονομίας: «Θα προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει ανάκαμψη» υπογράμμισε ο κ. Κοέλιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πορτογάλος πρωθυπουργός είχε συνδέσει πρόσφατα την τύχη της χώρας του με την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ