Κοτζιάς: Ζητήσαμε τη συνδρομή της Frontex, αλλά μας έστειλαν τους μισούς - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Ζητήσαμε τη συνδρομή της Frontex, αλλά μας έστειλαν τους μισούς

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Frontex έριξε ευθύνες ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι έστειλε τα μισά στελέχη από εκείνα που ζήτησε η Ελλάδα για τα νησιά.

Σχολιάζοντας την αντιμετώπιση των μεγάλων ροών προσφύγων, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει εγκαίρως τη συνδρομή της Frontex, αλλά «μας έστειλαν τους μισούς από αυτούς που ζητήσαμε». Παράλληλα, κατήγγειλε και τη στάση των εταίρων, λέγοντας «θα έπαιρναν 150.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και τελικά πήρε 30 το Λουξεμβούργο».

Για το θέμα, ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε στο Mega, ότι το τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα καλέσει σε συνάντηση την Ανγκελα Μέρκελ καθώς και τον Ταγίπ Ερντογάν στη Χίο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι είναι αναγκαίο, για την παραμονή του Ταμείου, να συμφωνηθεί «κούρεμα» χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτζιάς Frontex ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ