Σόιμπλε: Η ευρωζώνη να επιβάλλει φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η ευρωζώνη να επιβάλλει φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρωζώνη εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακόμα κι αν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πουν όχι.

Αυτό υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times, και τονίζει ότι η ευρωζώνη μπορεί να γίνει «πεδίο δοκιμής» ενός τέτοιου φόρου, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Σόιμπλε ελπίζει ότι θα υπάρξει και σχετική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 που θα γίνει στις 3 και 4 Νοεμβρίου, στις Κάννες. Ωστόσο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ρωσία έχουν δηλώσει αντίθετες με την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, κατά το πρότυπο του "φόρου Τόμπιν", που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν ενώσεις καταπολέμησης της φτώχειας και υπέρ του οποίου τάσσονται πλέον το Παρίσι και το Βερολίνο.

Επιπλέον, παρά τη συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης για επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν χώρες που είναι αντίθετες, όπως η Βρετανία, φοβούμενη ότι θα πλήξει το Σίτι του Λονδίνου, και η Σουηδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ