Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν δυνάμεις που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν δυνάμεις που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης

(AΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Την προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι μάχες έχουν κριθεί, καθώς "υπάρχουν δυνάμεις στο περιθώριο που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης" απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια "επιχείρηση" συσπείρωσης του κόμματος.

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης και απευθυνόμενος σε βουλευτές, υπουργούς και στελέχη του κόμματος, έκρουσε τον...κώδωνα του κινδύνου, καλώντας ότι σε εγρήγορση.
Στο τραπέζι είναι ακόμα σχέδια ακραίων πολιτικών κύκλων" είπε, και επικαλέστηκε την πρόσφατη παραφιλολογία-όπως την χαρακτήρισε - για τη συνθήκη Σένγκεν. Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι "το δυστύχημα είναι ότι βρέθηκαν δημοσιογραφικά συγκροτήματα" που στήριξαν τα εν λόγω δημοσιεύματα , τονίζοντας ότι "δεν τους έχει μείνει κάτι άλλο παρά η ταύτιση με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους, η ταύτιση με την εγχώρια ολιγαρχία".

Η αντιπολίτευση ταυτίζεται με ακραίες δυνάμεις

Εκτοξεύοντας πυρά στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και αφού υπογράμμισε ότι "υπάρχουν δυνάμεις στο περιθώριο που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης", συνέχισε λέγοντας ότι είναι βαθιά στενάχωρο που η αντιπολίτευση ταυτίζεται με αυτές τις δυνάμεις.

Με αιχμή δε το ασφαλιστικό, εξήγησε πως θεωρήσαμε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσουμε σε συστράτευση. Όχι για να μοιραστούμε την ευθύνη. Ούτε για να ζητήσουμε αποτυχημένες λύσεις αλλαγής κυβερνητικής σύνθεσης, όπως είπε. Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι το πρόβλημα δεν ειναι τα σενάρια αυτά, αλλά η στάση της αντιπολίτευσης. "Δεν μας ενοχλεί η κατασυκοφάντηση, έχουμε σχέδιο και στο βαθμό που θα έχουμε στο πλάι μας την πλειοψηφία του λαού δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο", είπε.

Βρεθήκαμε σε κρίση με όρους μαύρου πρόβατου

Με φόντο τόσο τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και την προσφυγική κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η χώρα " που βρέθηκε σε κρίση με όρους μαύρου πρόβατου, σταδιακά αναβαθμίζεται και αναλαμβάνουμε ένα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη γειτονιά μας".
Θέτοντας τους επόμενους στόχους και περιγράφονταν τον "οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση" είπε ότι αυτοί είναι: η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης και ο μεγάλος στόχος της απομείωσης του χρέους για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές. "Για να ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία, με τη σκληρή επιτροπεία και τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας.

«Θα περάσουμε με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση»

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα περάσει με επιτυχία την πρώτη αξιολόγηση και θα ανοίξει ο δρόμος για την απομείωση του χρέους και επέμεινε στο γεγονός ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τέλος, αναφερόμενος στα του κόμματος είπε πως υπάρχει η ανάγκη να αναβαθμίσει την πολιτική παρουσία του. "Δεν μπορεί να είναι απλά παρακολουθητής κυβερνητικού έργου και κριτικής", είπε τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνθεσης με την κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης με την ίδια την κοινωνία και προανήγγειλε συνέδριο ανασυγκρότησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ