Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων - iefimerida.gr

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τη συμφωνία μεταξύ Θεσμών και κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια, το νομοσχέδιο για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Η ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ της Τρίτης, ενώ αν δεν προκύψουν απρόοπτα, η έγκριση του νομοσχεδίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, που υπολείπεται από την πρώτη δόση του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια, ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι η αγορά ανοίγει προς το παρόν μόνο για τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια, όχι όμως για όσα αφορούν πρώτη κατοικία και τα οποία θα εξαιρεθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου μαζί με τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά.

Μετά από το ορόσημο της 15/2, ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε πως θα υπάρξει νέο πλαίσιο για στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ