«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Συγκινούν ακόμα; Θεατρική παράσταση [εικόνες] - iefimerida.gr

«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Συγκινούν ακόμα; Θεατρική παράσταση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η «μετά Κρατικού» εποχή και ο Γιάννης Βούρος χωρίς το βάρος των τριγύρω ευθυνών στις πλάτες του, επιστρέφει για δεύτερη φορά με ένα έργο, του οποίου έχει ήδη χρεωθεί την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία από το παρελθόν.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη φορά ο Γιάννης Βούρος επαναλαμβάνει τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» από 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βεάκη. Κρατάει για τον εαυτό του το ρόλο του Τζέημς και έχει στο πλάι του Σαρα, τη Χρύσα Παππά.

«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Συγκινούν ακόμα; Θεατρική παράσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το έχουμε δει και στον κινηματογράφο, με τους Γουίλιαµ Χαρτ και Μάρλι Μάτλιν. Δοκιμασμένο μεν, το στοίχημα όμως είναι ένα. Θα μπορέσει το έργο να συγκινήσει σήμερα και να αγγίξει το κοινό του 2015;

Η ιστορία γνωστή
Ένας δάσκαλος αναλαμβάνει να διδάξει σ' ένα ίδρυμα κωφαλάλων και γνωρίζεται με τη Σάρα, μια κωφάλαλη που δουλεύει στο ίδρυμα και λόγω παιδικών τραυμάτων αρνείται να μιλήσει.


Το θεατρικό του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικό, εκεί ο συγγραφέας του, είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο Longacre Theatre στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson με τους Phylis Frellich ( Σάρα ) και John Rubinstein (Τζέημς ). Το έργο τιμήθηκε με τα βραβεία για το καλύτερο έργο Tony Award για το 1980, Drama Desk και Outer Critics Circle. Οι δύο πρωταγωνιστές τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα βραβεία Tony καλύτερης ερμηνείας γυναικείου και ανδρικού ρόλου για το 1980, το ίδιο και ο σκηνοθέτης.
Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση της Λαμπέτη στη σκηνή.

«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Συγκινούν ακόμα; Θεατρική παράσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στην παράσταση του Βεάκη παίζουν: Γιάννης Βούρος, Χρύσα Παπά, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή

Η παράσταση
«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μαρκ Μέντοφ
Μετάφραση, απόδοση και σκηνοθεσία : Γιάννης Βούρος
Θέατρο Βεάκη Στουρνάρη 32 Αθήνα τηλ: 210 5223522
Παραστάσεις: Τετάρτη (19.15), Πέμπτη (20.00), Παρασκευή (21.00), Σάββατο (18.15 και 21.15), Κυριακή (19.15)
Τιμές: 20 ευρώ, φοιτητικό 15, 12 ευρώ ανέργων και τρίτης ηλικίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ