Επικοινωνιακό έλλειμμα διακρίνει η Λούκα - iefimerida.gr

Επικοινωνιακό έλλειμμα διακρίνει η Λούκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επειδή όλοι είμαστε μπλεγμένοι τρέχοντας με τα θέματα πολιτικής δεν επικοινωνούνται και οι μεγάλες τομές που έχουν γίνει». Τάδε έφη σήμερα η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο REAL fm, εξηγώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει στην κοινή γνώμη αναφορικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα έφερε αυτό του ΟΕΚ. «Το 2004 είχε έναν προϋπολογισμό 200 εκ., το 2009 όταν το αναλάβαμε είχε έναν προϋπολογισμό είχε φτάσει 800 εκ. Ξέρετε πόσος είναι τώρα ο προϋπολογισμός του ΟΕΚ και πόσος πρόκειται να πάει; 130 εκ. Σας καλώ να κοιτάξετε υπουργείο – υπουργείο τις βασικές περικοπές, τις τεράστιες που έχουν γίνει, στη σπατάλη. Και δυστυχώς αυτό δεν βγαίνει έτσι όπως έπρεπε να βγει» σημείωσε η βουλευτής της Β΄ Αθήνας.

Μάλιστα, στη συνέχεια φρόντισε να δημοσιοποιήσει μέρος των όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα. «Για να πολεμήσεις και τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή χρειάζονται πάνω απ’ όλα ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Έχουμε φτάσει στο 2011 και μόλις τώρα αυτό το χρόνο ολοκληρώνεται η διασύνδεση βάσεων δεδομένων και για το Υπουργείο Οικονομικών και για εμάς εδώ στο Υπουργείο Εργασίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει συνδεθεί για πρώτη φορά το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ, ο ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να μπορεί κανένας να πιάνει τις καταστρατηγήσεις που γίνονται, μερικές φορές συμφωνία εργοδοτών – εργαζομένων για θέματα που αφορούν την εισφοροδιαφυγή...Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση είχαμε μέσα σε 3 μήνες στον ΟΑΕΕ θεαματικά αποτελέσματα, 50% κάτω οι δαπάνες και για το ’11 οι δαπάνες θα κατεβούν για όλα τα ταμεία τα οποία μπαίνουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι την 1η Μαΐου 1 δις. 400 εκ... Έχει συντελεστεί μια επανάσταση».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις περικοπές που θα λάβουν χώρα στο υπουργείο Εργασίας. «Εμείς έχουμε ίσως το μεγαλύτερο βάρος σε αυτό το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Έχουμε βάλει ως στόχο μέχρι το 2015 να έχουμε καθαρά έσοδα 7 δις. που είναι τεράστιο το ποσό και θα χρειαστεί μια τρομακτική προσπάθεια να καταφέρουμε να το πιάσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πιάσουμε» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ