Η Τουρκία χτίζει τείχος ύψους 4 μέτρων στα σύνορα με τη Συρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Τουρκία χτίζει τείχος ύψους 4 μέτρων στα σύνορα με τη Συρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τείχος στα σύνορα με τη Συρία για να περιορίσει την είσοδο των μαχητών του ISIS υψώνει η Τουρκία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik», αν και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο τουρκικά ΜΜΕ, στις επαρχίες Κιλίς και Γκαζιαντέπ, υψώνεται τείχος με πλάκες τεσσάρων μέτρων που τοποθετούνται δίπλα δίπλα. Μάλιστα, το τουρκικό πρακτορείο Dogan αναφέρει επίσης ότι έχει στην διάθεσή του πλάνα από βίντεο που δείχνουν την επένδυση τσιμεντόλιθων κατά μήκος των συνόρων.

Η κίνηση αυτή, δηλαδή η ανέγερση τείχους στα τουρκοσυριακά σύνορα (το συνολικό τους μήκος είναι 82 χιλιόμετρα) γίνεται προφανώς με σκοπό να μπει φρένο στην είσοδο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το συριακό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο τη κατασκευή τείχους στα σύνορα κοντά στην πόλη Ρειχανλί, μία περιοχή "hotspot" για λαθρεμπόριο, νοτιοδυτικά της πόλης Κιλίς. Τότε, η Άγκυρα είχε κατασκεύασε ένα φράχτη από μπετόν ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιομέτρων στο Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας. Όπως είχαν ανακοινώσει οι τουρκικές αρχές, στα άμεσα σχέδιά τους ήταν να το επεκτείνουν.

Κατά το «Sputnik», η κατασκευή του φράχτη αποτελεί μία ριζοσπαστική απάντηση της Τουρκίας στις πιέσεις των ΗΠΑ να κάνει η Άγκυρα περισσότερα για να σταματήσει το πέρασμα των τζιχαντιστών από την Συρία στο τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία χτίζει τείχος ύψους 4 μέτρων στα σύνορα με τη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Τουρκία χτίζει τείχος ύψους 4 μέτρων στα σύνορα με τη Συρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Τουρκία τείχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ