Αληθινή χλιδή, τουαλέτες παραμυθένιες, βασιλική χρυσόσκονη. Ενα πραγματικά λαμπερό δείπνο στην Ευρώπη.
Η σουηδική βασιλική οικογένεια τίμησε χθες βράδυ τους φετινούς νικητές των βραβείων Νόμπελ με δείπνο που παρέθεσε σε αίθουσα του δημαρχείου της Στοκχόλμης.
Χρυσά κηροπήγια, εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών, βασίλισσες και πριγκίπισσες με ονειρεμένα φορέματα και διαμαντένιες τιάρες.
Για τον εντυπωσιακό στολισμό της αίθουσας χρησιμοποιήθηκαν 20.000 λευκά, κίτρινα και πορτοκαλί λουλούδια τα οποία έφθασαν στη Στοκχόλμη από το Σαν Ρέμο όπου ο Σουηδός επιστήμονας και εμπνευστής των βραβείων, Αλφρεντ Νόμπελ, πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου 1896.
Η 38χρονη, εγκυμονούσα, πριγκίπισσα Βικτόρια, η 33χρονη πριγκίπισσα Μαντλίν, και η 30χρονη νύφη τους, πριγκίπισσα Σοφία, συνόδευσαν τους νικητές των βραβείων Νόμπελ στη μεγάλη αίθουσα του δημαρχείου, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.
Οι 10 νικητές των Νόμπελ έλαβαν τα διπλώματά τους και τα χρυσά μετάλλιά τους από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας Καρλ Κουστάβ.
Ο Κινέζος Του Γιόγιου, ο Αμερικανός Γουίλιαμ Κάμπελ και ο Γιαπωνέζος Σατόσι Ομούρα παρέλαβαν το Νόμπελ Ιατρικής για την επαναστατική της θεραπεία για την ελονοσία.
Ο Τακάκι Καγίτα από την Ιαπωνάι και ο Αρθουρ Μακντόναλντ από τον Καναδά παρέλαβαν το Νόμπελ Φυσικής για την ανακάλυψή τους ότι τα νετρόνια έχουν μάζα.
Ο Σουηδός Τόμας Λιντάν, ο Αμερικανός Πολ Μόντριχ και ο Τουρκοαμερικανός Αζίζ Σανκάρ το Νόμπελ Βιολογίας για την εργασία τους για το πώς τα κύτταρα αποκαθιστούν το κατεστραμμένο DNA.
Η συγγραφέας από τη Λευκορωσία Σβετλάνα Αλεξίεβιτς το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το έργο της στο οποίο κατέγραψε τη φρίκη του πολέμου και την καταπιεστική ζωή στο σοβιετικό καθεστώς.
Ο Αμερικανοβρετανός οικονομολόγος Ανγκους Ντίτον παρέλαβε το Νόμπελ Οικονομικών για την πρωτοποριακή του εργασία με την οποία έδειξε πως οι καταναλωτές, ειδικά οι φτωχοί αποφασίζουν τι θα αγοράσουν και πως αυτοί που χαράζουν πολιτική μπορούν να τους βοηθήσουν.
Η πριγκίπισσα Βικτόρια
Η πριγκίπισσα Σοφία
Η πριγκίπισσα Μαντλίν
Η βασίλισσα Σίλβια