Νομικό κενό για την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος από 1/1/2016 παραδέχεται ο Αλεξιάδης - iefimerida.gr

Νομικό κενό για την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος από 1/1/2016 παραδέχεται ο Αλεξιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει το χτίσιμο του αφορολόγητου με «πλαστικό χρήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχεται ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να επεκταθεί η χρήση καρτών σε όλους τους επαγγελματίες.

Υπάρχει νομικό κενό για τα μηχανάκια POS ώστε να επιβληθεί η χρησιμοποίησή τους από κάθε επαγγελματία δήλωσε μιλώντας στον Σκάι αναφερόμενος στη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου με τις δαπάνες με πλαστικό χρήμα ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή. «Θα υπάρχουν και κίνητρα στους πολίτες για τη διάδοση του πλαστικού χρήματος» διευκρίνισε, παραπέμποντας σε μεταγενέστερες αποφάσεις για την ακριβή κινητροδότηση από το ΥΠΟΙΚ.

Συνέχισε, δε την επίθεσή του σε δημοσιογράφους υποστηρίζοντας:«Έχω αδικηθεί, ποτέ δεν είπα για αναδρομικό φόρο του 2015 και δεν θα γίνει καμία αύξηση φορών για τα φετινά εισοδήματα. Έβγαλα διάψευση την επόμενη μέρα έπρεπε να κρυφτεί η διάψευση, και δεν έπαιξε όπως δεν έπαιξε και το αυτοκινούμενο σκάνερ. Σχετικά με τις αποδείξεις έκανε λόγο για «νομοτεχνική διάταξη για να λύσουμε νομοθετικό κενό που υπήρχε από το 2014».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ