Ξένα ΜΜΕ: «Πρωτοφανή τα περιστατικά της 28ης Οκτωβρίου» - iefimerida.gr

Ξένα ΜΜΕ: «Πρωτοφανή τα περιστατικά της 28ης Οκτωβρίου»

Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκτενή δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα, ο ξένος Τύπος αναφέρθηκε στα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα την 28η Οκτωβρίου συνδέοντας τις διαδηλώσεις με τα σκληρά μέτρα και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Ως «σημείο βρασμού» περιέγραψε τα γεγονότα της Παρασκευής στο δημοσίευμα του ο βρετανικός Guardian. Το εκτενές άρθρο της βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο για υβριστικά μηνύματα εναντίον της Μέρκελ, για κάψιμο γερμανικών σημαιών ενώ αναέρεται πως οι «Ελληνες αναρωτιούνται τι είδους λόγο θα έχουν για τα του οίκου τους, τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκαθάρισε ότι η επιτροπεία θα γίνει μόνιμη».

Το Associated Press σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συμπρωτεύουσα ενώ έκανε λόγο για «ετερόκλητο κοινό» αποτελούμενο από αριστεριστές, νεοναζί, αναρχικούς καθώς και φιλάθλους του Ηρακλή το οποίο «διέκοψε την παρέλαση προκαλώντας την οργή του Προέδρου Παπούλια».

Το δημοσίευμα ανέφερε ακόμα ότι παρά την καταδίκη από κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση, υπήρξαν αριστερά κόμματα τα οποία στήριξαν τις διαδηλώσεις.

Το Reuters αναφερόμενο στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου έκανε λόγο για «πρωτοφανή γεγονότα» που διεξήχθησαν στην παρέλαση, ενώ οι Financial Times περιέγραψαν μεν την πλειοψηφία των διαδηλώσεων ως «ειρηνικές», δεν παρέλειψαν ωστόσο να αναφέρουν πως «οι πολιτικοί ψάχνουν καταφύγιο» εξαιτίας της λαϊκής οργής.

Το Euronews υποβάθμισε τα γεγονότα, τονίζοντας πως «με την εξαίρεση μερικών πόλεων, οι καθιερωμένες παρελάσεις έγιναν κανονικά»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ