Συνταγή με πολλά κρεμμύδια, πολύ σκόρδο και καλό ουίσκι.
Σε αυτή τη συνταγή έβαζα πάντα καλό λευκό κρασί. Μια μέρα που δεν είχα, δοκίμασα ένα παλαιωμένο εκλεκτό ουίσκι που βρέθηκε πρόχειρο στο σπίτι μου. Από τότε δεν αλλάζω, η αποκάλυψη και τα αρώματα ήρθαν μονομιάς στο πιάτο μου!
Υλικά
- Ταλιατέλες al dente
- 20 γαρίδες μικρές ή 10 γάμπαρες μεγάλες φρέσκες (οι κατεψυγμένες δεν έχουν γεύση, δεν μυρίζουν θάλασσα, θυμίζουν ελαστικό αυτοκινήτου)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 10 ντοματίνια ή 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1 ποτηράκι ουίσκι καλής ποιότητας
- Μπόλικο ξερό δενδρολίβανο
- Μπόλικο ξερό θρούμπι
- Ενα πολύ βαθύ τηγάνι ή γουόκ
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ταλιατέλες να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούμε το νερό της βράσης
- Σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι ασπρίζετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα χοντροκομμένα όλα σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέτετε τα ξερά αρωματικά
- Περιμένες άλλα 2 λεπτά να δώσουν αρώματα
- Ρίχνετε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια (ή ντοματίνια φρέσκα αν βρείτε, κομμένα στα δύο)
- Γυρίζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά
- Ρίχνετε το ουίσκι, αλάτι
- Ανακατεύετε χαλαρά για άλλα 3 λεπτά. Τα αρώματα ξεχειλίζουν παντού
- Προσθέτε δύο κουτάλες από το νερό που βράζει με τα μακαρόνια
- Κλείνετε το τηγάνι και χαμηλώνετε την φωτιά. Θα βράσει άλλα 20 λεπτά
- Στο μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες. Κόβετε με ψαλίδι τα μουστάκια, βγάζετε το κέλυφος, αφήνετε μόνο τις ουρίτσες
- Από δω και πέρα είναι θέμα δευτερολέπτων. Ετοιμάστε λοιπόν το τραπέζι, τη σαλάτα σας, το κρασί, να είναι όλα έτοιμα. Βάλτε και λουλούδια
- Οι γαρίδες πρέπει να μπουν στο τηγάνι που βράζει για 3 λεπτά. Αν αργήσουν θα γίνουν λαστιχιένιες
- Οι γαρίδες ασπρίζουν, είναι έτοιμες.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις σουρωμένες ταλιατέλες, ανακατεύουμε απαλά
- Η μακαρονάδα είναι έτοιμη
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εγώ δεν βάζω παρμεζάνα, αλλά δεν απαγορεύεται
- Απολαύστε πιάτο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο