Άνω κάτω στη ΝΔ για το «άνοιγμα» Βαρβιτσιώτη σε ΛΑΟΣ και Ντόρα - iefimerida.gr

Άνω κάτω στη ΝΔ για το «άνοιγμα» Βαρβιτσιώτη σε ΛΑΟΣ και Ντόρα

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στη Νέα Δημοκρατία με την πρόταση που διατύπωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για άνοιγμα του Αντώνη Σαμαρά προς την κατεύθυνση του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η παραίνεση-«βόμβα» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ερμηνεύτηκε από πολλούς στη Συγγρού ως «άδειασμα» της θέσης του κόμματος περί αυτοδυναμίας αλλά και της άποψης που έχει εκφράσει ο Αντώνης Σαμαράς ότι δεν υπάρχει «πολυκατοικία» και ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που εκφράζει αυθεντικά την Κεντροδεξιά.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γιάννη Μανώλη, ο οποίος μιλώντας στο ALTER εξέφρασε ευθέως την αντίθεση του στην προοπτική ενός τέτοιου ανοίγματος και επέμεινε στην ανάγκη η Νεα δημοκρατία να επιμείνει στην τακτική της αυτοδυναμίας.

Την ίδια άποψη έχουν και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο κ. Σαμαράς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη θα επιμείνει στην ανάγκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και θα κόψει μαχαίρι κάθε κουβέντα για συνεργασίες με όμορους χώρους. Δεν είναι συμπτωματικό ότι η «ναυαρχίδα» της Νέας Δημοκρατίας – ο Ελεύθερος Τύπος- επέλεξε σήμερα ως βασικό πρωτοσέλιδο θέμα άρθρο με το αίτημα για εκλογές.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι την άποψη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για άνοιγμα σε Καρατζαφέρη-Ντόρα συμμερίζονται και αρκετά ακόμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία προς το παρόν αποφεύγουν να διατυπώσουν δημοσίως τις απόψεις τους. Δεν αποκλείεται πάντως το επόμενο διάστημα και εφόσον οι δημοσκοπήσεις απομακρύνουν το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας για την ΝΔ, να επιλέξουν να μιλήσουν κι αυτοί δημοσίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ