24 χρόνια από το θάνατο του Κουν - iefimerida.gr

24 χρόνια από το θάνατο του Κουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα κλείνουν 24 χρόνια από το θάνατο του Κάρολου Κουν, ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, ο οποίος διαμόρφωσε κατά μεγάλο βαθμό το θεατρικό τοπίο στη χώρα μας, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίζουμε το αρχαίο δράμα.

Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα στις 13 Σεπτεμβρίου 1908. Το 1942 ίδρυσε το Θέατρο Τέχνης και τη δραματική σχολή του, από όπου βγήκαν μερικοί από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της μεταπολεμικής γεννιάς.

Από το Θέατρο Τέχνης γνώρισε το ελληνικό κοινό τους μεγάλους σύγχρονους συγγραφείς, όπως τον Ίψεν, τον Πιραντέλλο, τον Λόρκα, τον Τένεση Ουίλλιαμς, τον Τσέχοφ, αλλά και πολλούς νέους Έλληνες, όπως τους Σεβαστίκογλου, Καμπανέλλη, Κεχαΐδη, Σκούρτη, Αναγνωστάκη, Ευθυμιάδη κ.ά.

Η δημιουργία του Θεάτρου Τέχνης το 1942, μέσα στο ζόφο της Κατοχής, είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για το πώς να μην απελπιζόμαστε στους δύσκολους καιρούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ