8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] - iefimerida.gr

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρασινάδες, μόνο αυτό χρειάζεστε. Είτε από τον κήπο ή τη βεράντα σας είτε από τη λαϊκή. Τόσο απλό.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Ενα σε κάθε βάζο

Οχι λουλούδια, μόνο κλαδιά. Τοποθετήστε κοντά μερικά βάζα το ενα δίπλα στο άλλο και βάλτε σε ορισμένα από αυτά από ένα κλαδί (έλατο, γκι, ου, ευκάλυπτο, δεντρολίβανο). Πίσω τα πιο μεγάλα κλαδιά, μπροστά τα πιο μικρά. Φροντίστε τα φύλλα να είναι πράσινα. Και τα βάζα να είναι σε ουδέτερα χρώματα. Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για το τζάκι αλλά και για το τραπεζάκι της εισόδου.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

2. Μονοπάτι στη σκάλα (ή στον διάδρομο)

Πάρτε μικρά γλαστράκια με μυρωδικά για το φαγητό (πολύ χρήσιμα!) και τοποθετήστε τα σε ωραία κασπό από χαρτί ή μέταλλο. Τα φυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε χρησιμοποιείτε στην κουζίνα: θυμάρι, βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη. Αν δεν θέλετε φυτά, τότε διαλέξτε ένα μεγάλο κλαδί έλατο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια για να χωράει στα κασπό. Στη δεύτερη περίπτωση βρέξτε ένα αφρολέξ για λουλούδια και σφηνώστε εκεί τα κομμάτια.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. Σεμέν από κλαδιά

Μια πολύ καλή ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πάρτε διάφορα κλαδιά, κόψτε τα κοντά και τοποθετήστε τα στη σειρά κατά μήκος στο κέντρο του τραπεζιού. Οταν έχετε βρει το ιδανικό μήκος και πλάτος του πράσινου σεμέν, ανακατέψτε μεταξύ τους τα κλαδιά για να φαίνεται επιμελώς ατημέλητη η σύνθεση.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

4. Γαρνιτούρα στο πιάτο

Απλή και υπέροχη ιδέα για το ρεβεγιόν, αρκεί το τραπεζομάντιλο και τα σερβίτσια να είναι σε ουδέτερα χρώματα. Πάρτε από ένα λεπτό εύκαμπτο κλαδάκι και τυλίξτε το σε κάθε πετσέτα φαγητού μέσα στο πιάτο. Προτείνουμε -για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα- αντί για κρίκο να δέσετε την κάθε πετσέτα με λίγο σπάγκο.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

5. Σύνθεση στο βάζο

Εδώ θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα αφρολέξ για λουλούδια το οποίο θα μουλιάσετε και θα το βάλετε στον πάτο του βάζου. Εκεί θα καρφώσετε τα διάφορα κλαδιά. Πρώτα τοποθετήστε τα σκληρά, σε διαφορετικές κατευθύνσεις και μετά θα γεμίσετε τα κενά με τα πιο μαλακά και κοντά.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

6. Στα ποτήρια σαμπάνιας

Αν δεν σκοπεύετε φέτος να σερβίρετε σαμπάνια (λόγω κρίσης) εκμεταλλευτείτε τα όμορφα ποτήρια της ως βάζα. Γεμίστε τα μέχρι τη μέση με νερό (φροντίστε η στάθμη να φτάνει στο ίδιο ύψος) και βάλτε μέσα από ένα μαλακό κλαδάκι. Τοποθετήστε ένα ποτήρι στο σερβίτσιο του κάθε καλεσμένου, έτσι ώστε να γεμίσει όλο το τραπέζι με πρασινάδα.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 6

7. Κάρτες σε στυλ εικαστικό

Για κάποιο λόγο αυτή η απλή σύνθεση μοιάζει λίγο με έργο σύγχρονης τέχνης. Λοιπόν, πολύ απλά παίρνετε ένα κλαδί κέδρου, έλατου, κάτι τέτοιο. Το στηρίζετε στον τοίχο με δύο καρφιά. Του κρεμάτε μερικές λωρίδες βαμβακερής ιβουάρ κορδέλας, περίπου μισό με ένα μέτρο. Εκεί, πάνω στην κορδέλα συρράπτετε -τη μία κάτω από την άλλη- τις ευχετήριες κάρτες που σας αρέσουν περισσότερο.

8 σικάτες ιδέες για χριστουγεννιάτικο στολισμό με λίγα... ταπεινά κλαδιά [εικόνες] | iefimerida.gr 7

8. Πευκοβελόνες στον πολυέλαιο

Εδώ τα κλαδιά είναι μια ωραία γιρλάντα πράσινη, την οποία θα προμηθευτείτε από κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη. Θα τυλίξετε έναν γύρο τη γιρλάντα περιμετρικά στον πολυέλαιο και τελειώσατε. Κρατήστε τον υπόλοιπο στολισμό πολύ μίνιμαλ, για να αναδείξετε αυτή την ιδέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρασινάδα διακόσμηση Χριστούγεννα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ