Σε όλους δεν αρέσουν τα μακαρόνια, το λεμόνι, το τυρί ρικότα και η παρμεζάνα; Ειδικά αν προσθέσουμε κοτόπουλο και σπανάκι. Φαίνονται πολλά αυτά τα υλικά, αλλά δίνουν ένα από τα νοστιμότερα πιάτα.
Το εκπληκτικό με αυτή την συνταγή είναι πως όλα τα υλικά μπαίνουν στην ίδια κατσαρόλα και voila! το πιάτο είναι έτοιμο.
Χρειάζεται, απλώς, ένα ζεμάτισμα στο σπανάκι και να διαλέξετε ποιοτικά υλικά.
Υλικά
- 1 ψητό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες (αυτό που σας έμεινε)
- Μακαρόνια λινγκουίντι, η φετουτσίνε η σπαγγέτι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια
- 2 φλυτζάνια baby σπανάκι, μόλις ζεματισμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι τυρί ricotta (στο σούπερ μάρκετ)
- Παρμεζάνα ποιοτική για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει σε αλατισμένο νερό
- Κρατήστε 1 φλυτζάνι νερό, όταν τα σουρώνετε
- Ζεματίστε το baby σπανάκι σε βραστό νερό
- Ξαναβάλτε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα
- Βάλτε το σκόρδο, ανακατέψτε αρκετά να πάρει αρώματα
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρικότα, το νερό των μακαρονιών
- Ξύστε αρκετή παρμεζάνα μέσα στην κατσαρόλα
- Αφήστε το να βράσει επί 2 λεπτά ώσπου να λυώσει η ρικότα
- Οπως καταλάβατε, η ρικότα είναι ο τέλειος τρόπος να κάνουμε σάλτσα στα μακαρόνια χωρίς να προσθέσουμε κρέμα γάλακτος
- Προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο
- Τώρα έχετε μακαρόνια με κρέμα, μην τα αφήσετε να στεγνώσουν αλλά ούτε να έχουν πολλά υγρά
- Σερβίρεται πολύ ζεστό, με μπόλικη παρμεζάνα από πάνω.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο