Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και μόνο οι εικόνες, κόβουν την ανάσα. Εκείνοι που πήγαν, γύρισαν πίσω μαγεμένοι.

Αυτά τα ταξίδια για τους περισσότερους από μας είναι όνειρο ζωής. Ωστόσο τα τοπία που επελέγησαν σε κάθε μία από τις 5 χώρες, από το πιο έγκυρο lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, είναι ικανοί λόγοι για να τοποθετήσουμε αυτούς τους προορισμούς πολύ ψηλά στη λίστα μας. Για όποτε... (βλέπε capital controls κτλ.)

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου  [εικόνες] | iefimerida.gr 0


1. Καπαδοκία (Τουρκία)
Κοιτάξτε την εικόνα, πριν πείτε οτιδήποτε. Η περιοχή της Καπαδοκίας στη γειτονική χώρα έχει το εξής ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: ολόκληρες πόλεις και χωριά είναι όλα λαξεμένα μέσα σε βράχους. Αυτό είναι μοναδικό στοιχείο από μόνο του, αξίζει να το δεις. Ομως όταν ο ουρανός γεμίζει με τα χρωματιστά αερόστατα, η ομορφιά κορυφώνεται. Σε τι χρησιμεύουν αυτά; Σε σας! Αυτά τα αερόστατα θερμού αέρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να θαυμάσεις τα περίφημα λαξεμένα χωριά της περιοχής.

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου  [εικόνες] | iefimerida.gr 1


2. Salar de Uyuni, Daniel Campos (Βολιβία)
Είναι οι μεγαλύτερες αλικές στον κόσμο και οι αντανακλάσεις πάνω στο νερό θυμίζουν τη ζωγραφική του Σαλβαδόρ Νταλί, με τα λιωμένα ρολόγια και τα νερά. Αυτό το θέαμα λοιπόν, αξίζει να το δεις live. Οι αλικές Σαλάρ ντε Ουνί βρίσκονται στην επαρχία Ντάνιελ Κάμπος, στη βορειοδυτική Βολιβία.

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου  [εικόνες] | iefimerida.gr 2


3. Mù Cang Chải (Βιετνάμ)
Το Μου Τσανγκ Κάι βρίσκεται στο Βορειοδυτικό Βιετνάμ, στους πρόποδες της οροσειράς Χοάνγκ Λιέν Σον και έχει υψόμετρο 1000 μέτρα από τη θάλασσα. Το φοβερό με αυτή την περιοχή είναι ότι συνδυάζει το μαγευτικό και καταπράσινο ορεινό τοπίο και τους παραδοσιακούς ορυζώνες. Οταν το βλέπεις, πράγματι νιώθεις ότι έχεις φτάσει στην άκρη της γης.

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου  [εικόνες] | iefimerida.gr 3


4. Benagil Sea Cave, Algarve (Πορτογαλία)
Η νότια ακτή της Πορτογαλίας έχει πολύ ωραίες παραλίες και εκπληκτικά σπήλαια. Το πιο διάσημο και πιο εντυπωσιακό απ΄όλα είναι το εικονιζόμενο Θαλάσσιο Σπήλαιο Μπεναγκίλ, στην περιοχή Αλγκάρβε στο νοτιότερο τμήμα της χώρας.

Condé Nast Traveler: Τα 5 ωραιότερα μέρη του κόσμου  [εικόνες] | iefimerida.gr 4


5. Snæfellsjökull (Ισλανδία)
Το παγόβουνο Snæfellsjökull (Στνάιφελσγιεκιτλ) στην Ισλανδία, είναι γεμάτο σπήλαια και κρατήρες. Είναι μάλιστα και πολύ διάσημο: διαβάσαμε γι αυτό στο «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν και το είδαμε στην ταινία Batman Begins (2005) του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Κρίστιαν Μπέιλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδι προτάσεις επιλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ