Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα - iefimerida.gr

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος είναι από τα πιο εύγευστα και ντελικάτα κρέατα.

Στις ταβέρνες τα αδικούν όταν τα πλημμυρίζουν με αλάτι και δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τη γεύση πίσω από το καμένο λίπος. Αλλά και ορισμένες νοικοκυρές τα κακομεταχειρίζονται. Οπως τα αγοράζουν, πετούν αλάτι και πιπέρι, άντε και λίγο θυμάρι και κατευθείαν στο μπάρμπεκιου ώσπου να καρβουνιάσουν.
Θέλω να σας προτείνω μια συνταγή όπου τα παϊδάκια συνδιάζουν τη δύναμη του αρνίσιου κρέατος και την ομορφιά: καθαρίστε τα από το λίπος, αναδείξτε τα κοκαλάκια, ψήστε τα χωρίς να τα χωρίσετε και απολαύστε μια πρωτόγνωρη γεύση. Ετσι τα κάνουν οι μεγάλοι σεφ!

Υλικά για 2 άτομα

  • Ενα καρέ από 6 ή 8 παϊδάκια
  • Πείτε στον κρεοπώλη να σπάσει το κόκκαλο, αλλά να μη χωρίσει τα παϊδάκια
  • Δεντρολίβανο, θυμάρι (φρέσκα, είναι η εποχή) και 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 0
  • Ανάψτε το γκριλ στους 200 βαθμούς
  • Στο σπίτι, με το μαχαίρι κατεβάστε το πάνω λίπος από τα κόκαλα και ξύστε το λίπος από τα παϊδάκια
  • Να γίνει κάπως έτσι
  • Φτιάξτε μια ζύμη με το βούτυρο, ψιλοκομμένα δεντρολίβανο και θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι στη ζύμη
  • Περάστε τη ζύμη πάνω στα παϊδάκια, να κολήσει
  • Τοποθετήστε τα παϊδάκια στο γκριλ
  • Ψήστε ανάλογα με το πώς τα τρώτε
  • Μην τα αφήσετε να καούν
  • Σερβίρετε τα παϊδάκια ολόκληρα, όπως είναι
  • Ο καθένας κόβει μόνος του το κομμάτι, έτσι δεν κρυώνει
Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 1
Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 2

Αν λυπάστε να πετάξετε όλο το λίπος, υπάρχει και αυτή η λύση. Απελευθερώστε τα κοκκαλάκια, κρατήστε το λίπος.

Σε αυτή τη συνταγή πρέπει να κάνετε μια ζύμη με ελαιόλαδο, δυόσμο, σκόρδο, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 3


Αλλη ιδέα είναι να φτιάξετε ζύμη με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, πράσινα φυστίκια. Κλασική συνταγή των μεγάλων σεφ:

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 4

Το παν στα παϊδάκια είναι να τα ομορφήνετε. Νόστιμα είναι από μόνα τους. Δώστε στον εαυτό σας την απόλαυση της αισθητικής:

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 5

Υπάρχουν και στολίδια για να κρύψουν τα γυμνά κοκκαλάκια. Αγοράστε τα!

Παϊδάκια όμορφα και καλοψημένα   | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή παιδάκια όμορφα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ