Οι Τούρκοι κατηγορούν την Αντέλ για κλοπή -Το τραγούδι Κούρδου που λένε ότι αντέγραψε [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι κατηγορούν την Αντέλ για κλοπή -Το τραγούδι Κούρδου που λένε ότι αντέγραψε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλεξίματα για την Αντέλ, την οποία οι λάτρεις της τουρκικής μουσικής κατηγορούν για... λογοκλοπή!

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι το τραγούδι της Million Years Ago είναι κλεμμένο από έναν σταρ Κούρδο τραγουδιστή. Πρόκειται για τον Αχμέτ Καγιά και το τραγούδι το οποίο υποτίθεται ότι μοιάζει με αυτό της Αντέλ είναι το «Acilara Tutunmak», «Σκαρφαλώνοντας στον πόνο».

Στην Τουρκία, μάλιστα, όπως σημειώνουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχει ξεσηκωθεί θύελλα για την υποτιθέμενη αντιγραφή, με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να κατηγορούν την 27χρονη τραγουδίστρια ότι έκλεψε τη μελαγχολική μελωδία του Καγιά ο οποίος πέθανε στη Γαλλία, όπου είχε εξοριστεί, πριν 15 χρόνια.

«Η Αντέλ έκλεψε το τραγούδι μας», γράφει ένας χρήστης του Twitter ονόματι Εσρα Νουρ Αουντογιάν ποστάροντας και μια φωτογραφία με την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του, την οποία, όπως λέει, έβαλε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η χήρα του Καγιά, από την άλλη υποστηρίζει ότι είναι απίθανο μια παγκόσμια σταρ όπως η Αντέλ να κάνει κάτι τέτοιο. «Ωστόσο, αν το έκανε συνειδητά, αυτό θα ήταν κλοπή», προσέθεσε μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Posta.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο Τούρκος κριτικός μουσική Ναΐμ Ντιλμενέρ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ των δύο τραγουδιών, αλλά όχι και τόσες πολλές. Είπε, μάλιστα, ότι το τραγούδι του Καγιά «έχει μια εύκολη, απλή μελωδία» και προσέθεσε ότι «δεν νομίζω η Αντέλ να έχει ακούσει το τραγούδι του Καγιά και να το αντέγραψε σκόπιμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντέλ Κούρδος Million Years Ago
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ