Το παλάτι είναι το ξενοδοχείο Grand Hôtel de Bordeaux, που δεσπόζει σε μια πλατεία της πόλης Μπορντώ της Γαλλίας. Μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο, με διάσημη πελατεία και αλμυρές τιμές, κάλεσε τον βρετανό σεφ σε βοήθεια.
Διάσημο για το γαστρονομικό του εστιατόριο « le Pressoir d’Argent », το οποίο μόλις ανακαινίστηκε, το ξενοδοχείο του Μπορντώ υπέκυψε στο γούστο ενός σεφ που είναι περισσότερο γνωστός από την τηλεοπτική του εκπομπή «Εφιάλτης στην κουζίνα».
Ο Ράμσεϊ αναλαμβάνει να δώσει στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, τα οποία το εστιατόριο τιμά κατεξοχήν, μια πινελιά μοντέρνας κουζίνας. Το πρώτο πιάτο που μαγείρεψε ήταν ελάφι Σκωτίας με φουά γκρά από την περιοχή του Μπορντό. Βοηθός του θα είναι ένας νεαρός Γάλλος σεφ που επίσης σέβεται την γαστρονομική παράδοση της Γαλλίας αλλά έχει επηρεαστεί από τις νέες τάσεις του κόσμου. Το εστιατόριο έχει στην κάβα του πάνω από 550 κρασιά της περιοχής και προσελκύει πολιτικούς, επιχειρηματίες, πλούσιους τουρίστες και ντόπιους καλοφαγάδες.
Τιμή ανά άτομο είναι 110 ευρώ, το μενού του Γκόρντον Ράμσεϊ κοστίζει 165 ευρώ χωρίς το κρασί.
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Pressoir d'argent, έχασε τον Γάλλο επικεφαλής σεφ, πρόσφατα και βολόδερνε χωρίς ιδιαίτερη αίγλη. Ο Ράμσεϊ δήλωσε περήφανος που θα μπορέσει να μαγειρέψει τόσο εκλεκτά τοπικά προϊόντα και θα τα συνδυάσει με εξαίρετα ντόπια κρασιά.
Ο διάσημος σεφ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει βέβαια να εγκατασταθεί στο Μπορντό αλλά θα επισκέπτεται συχνά το ξενοδοχείο και θα επιβλέπει τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή του. Ας σημειωθεί ότι η πόλη Μπορντό εξελέγη καλύτερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης για το 2015.
Αυτό είναι το δημαρχείο του Μπορντό: