Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Λετονίας - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Λετονίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μέχρι τώρα Πρωθυπουργός της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραουγιούμα, ανακοίνωσε την παραίτηση της σήμερα, μετά και από την συνάντηση της με τον Πρόεδρο της χώρας,


Η 64χρονη Λετονή οικονομολόγος και πολιτικός βρίσκεται στη θέση της Πρωθυπουργού από τον Ιανουάριο του 2014 και ηγείτο ενός κεντροδεξιού συνασπισμού τριών κομμάτων (Ενότητα, Εθνική Συμμαχία, Κόμμα Μεταρρύθμισης).
Η παραίτηση έρχεται μετά και την αυξανόμενη κριτική στο πρόσωπο της από όλες τις πλευρές του κυβερνώντος συνασπισμού κομμάτων και ιδιαίτερα από το δικό της πολιτικό φορέα, την Ενότητα, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την ηγεσία που ασκούσε η Στραουγιούμα.
Αν και η πρώην πλέον Πρωθυπουργός ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό την απαίτηση για μια πιο σκληρή στάση προς την Ρωσία και την στενότερη σύνδεση με το ΝΑΤΟ, το στυλ της ηγεσίας της και οι πολιτικές της θέσεις στο εσωτερικό μέτωπο τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.
Τώρα θα πρέπει τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, και αρχικά το κόμμα της Ενότητας, να βρουν αντικαταστάτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λετονία Στραουγιούμα Κόσμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ