Δαλάι Λάμα: «Ανελέητη η πολιτική της Κίνας» - iefimerida.gr

Δαλάι Λάμα: «Ανελέητη η πολιτική της Κίνας»

Δαλάι Λάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανελέητη χαρακτήρισε την πολιτική της Κίνας ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο ως υπεύθυνο για τις πρόσφατες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που στοίχισαν το θάνατο σε νεαρούς Θιβετιανούς μοναχούς.

Σύμφωνα με τον Δαλάι Λαμα, η καταπιεστική πολιτική της Κίνας οδήγησε στο θάνατο πολλούς μοναχούς οι οποίοι αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο εξόριστος ηγέτης, ο οποίος είναι και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης ζήτησε άλλη μια φορά από την Κίνα να αλλάξει την πολιτική της σε σχέση με το Θιβέτ.

«Αν θέλουν στο Πεκίνο να δουν τις πραγματικές αιτίες του θανάτου αυτών των ανθρώπων πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είναι άλλες από τη δική του αδίστακτη, παράλογη πολιτική», δήλωσε. Τουλάχιστον εννέα Θιβετιανοί κάτω των είκοσι ετών έχουν αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπιεστική πολιτική που ασκεί το Πεκίνο στο Θιβέτ, το οποίο κατέχει από το 1950.

Το Μάιο, ο Δαλάι Λάμα παραιτήθηκε επισήμως από τον πολιτικό ρόλο του υπογράφοντας τροπολογίες που αναθεωρούν το σύνταγμα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.

Ο Δαλάι Λάμα υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα το 1959 μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση. Η εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ έχει χαρακτηρίσει τις πράξεις ως τραγικές ενώ έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει και να ασκήσει πιέσεις στην Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ