Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο ο γραμματέας του ΚΚΕ τονίζοντας ότι «έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Όποιος πίστεψε το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ περί ανακούφισης της κοινωνίας ας ρίξει μια ματιά στην αιτιολογική έκθεση προϋπολογισμού» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός υπηρετεί χωρίς ταλάντευση το κεφάλαιο. Σε αντίθεση με τις αφηγήσεις Τσίπρα περί επώδυνου συμβιβασμού μετά από εκβιασμό του κ. Σόιμπλε, στην έκθεση διαβάζουμε για τα πολλαπλά οφέλη της συμφωνίας, δηλαδή του τρίτου μνημονίου».

«Ο προϋπολογισμός αποτελεί επίσημη συνόψιση για τα έργα, τα σχέδια και τις επιδιώξεις τις κυβερνώσας αριστεράς. Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου είναι αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αλλά κλιμακώνει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι».

Ταυτόχρονα ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού». Όπως εξήγησε «επιχειρείται η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της Ν.Δ.» για να υπάρχουν έτοιμες δυνάμεις να αναλάβουν, ωστόσο η συντηρητική αναδίπλωση γίνεται «είτε με όσους κυλούν σε θολά ποτάμια είτε με άλλους που τους ακούσαμε και απόψε να παίζουν το ρόλο του λαγού – μέσα σε τσίρκο βέβαια», είτε με την Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε φασιστικό κόμμα που περιμένει να ολοκληρωθεί η δίκη της για να επαναλάβει τις παράνομες πράξεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ