Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κουκουλοφόροι τρομοκράτες ποζάρουν με πιστόλια και πυραυλοκίνητους εκτοξευτές χειροβομβίδων. Φορούν στολές παραλλαγής, ενώ πίσω τους ανεμίζει η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες του ISIL και αν και έχουμε δει παρόμοιες στο παρελθόν, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάτι διαφορετικό. Οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν τραβηχτεί στις ερήμους της Συρίας και του Ιράκ, αλλά στα βουνά του Αφγανιστάν όπου η τελευταία επαρχία του ISIL επεκτείνεται στα σύνορα με το Πακιστάν.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πρόσφατα μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τη γέννηση του “Wilayat Khorasan” ή αλλιώς της επαρχίας Khorasan, που βρίσκεται στην περιοχή που μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε η πρωτεύουσα της Αλ Κάιντα.

Όπως σημειώνει η Telegraph όλες οι ακραίες ομάδες της περιοχής, το δίκτυο Χακάνι καθώς και οι φατρίες των Ταλιμπάν έχουν δηλώσει υποταγή στο ISIL.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter φαίνονται 40 τρομοκράτες να «αποφοιτούν» σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, κρατώντας τα όπλα τους. Όπως ισχυρίζεται ο ISIL πλέον έχει τρία τέτοια στρατόπεδα στο Αφγανιστάν και ένα από αυτά φέρει το όνομα του Αμπού Μπακ αλ-Μπαγνταντι, του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τι σημαίνει όμως η παρουσία του Ισλαμικού Κράτος στο Αφγανιστάν, μία περιοχή η οποία βρισκόταν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν; Προφανώς, οι μαχητές του ΙSIS πλέον προσπαθούν να προσθέσουν στις κατακτήσεις τους τα εν λόγω εδάφη και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα έχουν καταφέρει.

Οι δύο εξτρεμιστικές οργανώσεις βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τους Ταλιμπάν να θεωρούν προδότες τους μαχητές . Όπως σημειώνει η Telegraph αυτή η διαμάχη θα μπορούσε να βγάλει κερδισμένη την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει την είσοδο του ISIL στην χώρα.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της Αλ Κάιντα -Έκαναν στρατόπεδα εκπαίδευσης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στην χώρα το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν διακόψει κάθε στρατιωτική ενέργεια κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε το ISIL.

Ηχητικό μήνυμα διαψεύδει ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν είναι νεκρός

Οι ταλιμπάν ανήρτησαν σήμερα ηχητικό μήνυμα που παρουσιάζεται ότι προέρχεται από τον ηγέτη τους Αχτάρ Μανσούρ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν από εκπρόσωπο της αφγανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες ο Μανσούρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σύγκρουσης ανάμεσα σε αντίπαλες ισλαμιστικές φατρίες.

"Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες τραυματίσθηκα ή σκοτώθηκα στο Κουσλάκ (κοντά στην Κουέτα του Πακιστάν) είναι εσφαλμένες", αναφέρει η φωνή στο ηχητικό μήνυμα που στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα μέσα ενημέρωσης από εκπρόσωπο των ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισλαμικό κράτος Αφγανιστάν Αλ Καΐντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ