Σημαντικό βήμα στη Σύνοδο για το Κλίμα -Οι διαπραγματευτές παρέδωσαν σχέδιο συμφωνίας - iefimerida.gr

Σημαντικό βήμα στη Σύνοδο για το Κλίμα -Οι διαπραγματευτές παρέδωσαν σχέδιο συμφωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σημαντικό βήμα προς τη συμφωνία έγινε τη Σύνοδο για το κλίμα. Οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ παρέδωσαν το Σάββατο ένα σχέδιο συμφωνίας, που αναμένεται να συναφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Διαθέτουμε μια νέα βάση διαπραγματεύσεων αποδεκτή απ' όλους. Τώρα πρέπει να γραφτεί η συνέχεια», δήλωσε η Γαλλίδα διαπραγματεύτρια Λοράνς Τιμπιανά, απευθυνόμενη στις αντιπροσωπείες που συνεδριάζουν στο Παρίσι.

Πρόκειται για κείμενο 48 σελίδων, το οποίο υιοθέτησαν οι διαπραγματευτές μετά από συζητήσεις μίας εβδομάδας. Αυτό περιέχει πάρα πολλές επιλογές μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί θα πρέπει να επιλέξουν από τη Δευτέρα ώστε να καταλήξουν έως την ερχόμενη Παρασκευή στην υιοθέτηση μιας παγκόσμιας συμφωνίας.

«Η δουλειά δεν έχει τελειώσει, παραμένουν σημαντικά πολιτικά ζητήματα που πρέπει να αποφασισθούν. Θα χρειασθούμε όλη την ενέργειά, μας, την ευφυΐα μας, την ικανότητά μας για συμβιβασμό, την ικανότητά μας να βλέπουμε μακριά, για να μπορέσουμε να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε», πρόσθεσε η Τιμπιανά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλίμα σύνοδος συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ