Ο απολογισμός της κυβέρνησης από την επίσκεψη Κέρι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο απολογισμός της κυβέρνησης από την επίσκεψη Κέρι στην Ελλάδα

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη στήριξη που προσέφερε ο Τζον Κέρι, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χρέος και το προσφυγικό, στέκεται η κυβέρνηση μετά από την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και η αναδιάρθρωση του χρέους ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Τζον Κέρι, ενώ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι στο σύντομο διάλογο που είχαν κατά την υποδοχή του Αμερικανού αξιωματούχου στο Μέγαρο Μαξίμου, εκείνος στάθηκε στο ζήτημα, αναφέροντας ότι ιδιαιτέρως εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η χώρα την προσπάθεια οικονομικής μεταρρύθμισης, και τις προκλήσεις του χρέους και της αναδιάρθρωσης. «Δεν είναι εύκολο. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να δούμε την Ελλάδα να βγαίνει απ' αυτό, όπως θέλουν οι πολίτες κι όπως ελπίζουμε όλοι. Είναι μεγάλο το εγχείρημα», είπε.

Ακόμη, η κυβέρνηση τονίζει πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγνώρισε και τη «δύσκολη πρόκληση με τη μετανάστευση» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ