Ψήφισε «Ναι» η γερμανική Βουλή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών - iefimerida.gr

Ψήφισε «Ναι» η γερμανική Βουλή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 445 θετικές ψήφους, η γερμανική Βουλή ψήφισε υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Συρίας και των τζιχαντιστών.

Οπως αναμενόταν, η γερμανική Βουλή ψήφισε θετικά για τη συμμετοχή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και των τρομοκρατών. Η Γερμανία αναμένεται να συμμετάσχει με περισσότερους από 1200 στρατιώτες αλλά και μαχητικά αεροσκάφη στους βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών.

Το «Ναι» απέσπασε 445 ψήφους ενώ 146 βουλευτές ψήφισαν αρνητικά.

Η αποστολή περιλαμβάνει την αποστολή έξι αναγνωριστικών μαχητικών Tornado, μίας φρεγάτας που θα βοηθήσει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, αεροπλάνου ανεφοδιασμού και έως και 1.200 στρατιωτικών. Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και άλλες χώρες, στην πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Μπούντεσρατ, την άνω βουλή που αποτελείται από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η θετική ανταπόκριση της γερμανικής Βουλής έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά τη «νίκη» του Ντέιβιντ Κάμερον στο αγγλικό κοινοβούλιο, να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για την πρώτη πολεμική «κίνηση» της Γερμανίας στη δεκαετία της Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι αποτέλεσμα ευθύνης. Πρέπει να δράσουμε. Αρκετά μείναμε θεατές» τόνισε στην ομιλία του ο Νόρμπερτ Ροέτγκεν, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Bundestag. Η Μέρκελ αποφάσισε πως η Γερμανία πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στη Γαλλία και να ενισχύσει την ενότητα της Ευρώπης, αναφέρουν κύκλοι της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ