Οι 8 φόροι που θα επηρεάσει η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών -Μειώσεις αλλά και αυξήσεις [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 8 φόροι που θα επηρεάσει η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών -Μειώσεις αλλά και αυξήσεις [λίστα]

Φωτογραφία: Ιn Time News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι την 1.1.2017 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μια διαδικασία η οποία θα αποφέρει ενδεχομένως αλλαγές σε μια σειρά φόρων.

Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ, είναι συνολικά οκτώ φόροι που εξαρτώνται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Συγκεκριμένα:

  • ΕΝΦΙΑ
  • Φόρος μεταβίβασης
  • Φόρος κληρονομιών και γονικών παροχών
  • Τεκμήριο διαβίωσης
  • Ελάχιστο εισόδημα
  • ΦΠΑ αγοράς ακινήτου
  • ΤΑΠ
  • Φόρος υπεραξίας

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η αλλαγή των αντικειμενικών δεν συνεπάγεται μόνο μειώσεις καθώς σε πολλές περιοχές οι εμπορική αξία είναι ίδια ή και μεγαλύτερη από την αντικειμενική κυρίως στις λεγόμενες «λαϊκές» συνοικίες. Έτσι στις περιοχές όπου η αγοραία αξία είναι μεγαλύτερη θα έχουμε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

Επιπλέον, η αλλαγή των αντικειμενικών δεν συνεπάγεται αυτομάτως και ελάφρυσνη του ΕΝΦΙΑ. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν αλλάζει ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ. Θα παραμείνει δηλαδή στα 2,6 δισ. ευρώ και για να εισπραχθεί προφανώς θα υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές.

Σημειώνεται ότι χθες με απόφαση του υπουργού Οικονομικών συγκροτήθηκε επιτροπή που θα υποβάλλει τις προτάσεις για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στην περιφέρεια Αθηνών. Η επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να έχει υποβάλλει τις προτάσεις της μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ αντικειμενικές αξίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ