Βούτσης: Περιμένω να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή - iefimerida.gr

Βούτσης: Περιμένω να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ από την πρώτη Κυριακή

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία από τον πρώτο γύρο εναποθέτει τις ελπίδες του ο Νίκος Βούτσης προκειμένου να συγκροτηθεί το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.

Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει η διαδικασία της διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων γύρω από τις προτάσεις που υπάρχουν ώστε μέχρι το τέλος του έτους να μπορέσει να γίνει η Διάσκεψη και να οριστεί νέο ΕΣΡ.

Ο κ. Βούτσης μάλιστα δήλωσε ότι θα επιτευχθεί η συναίνεση που απαιτείται όχι μόνο στο ΕΣΡ αλλά και στο ΑΣΕΠ.

Μπορεί η διάθεση του προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης να είναι η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να ενεργοποιηθεί και ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει άλλα σχέδια

ΝΔ: Μέχρι τις 20/12 δεν δεσμευόμαστε για τίποτε

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου η Νέα Δημοκρατία δεν δεσμεύεται για τίποτα διατηρώντας έτσι το σκηνικό αβεβαιότητας γύρω από την δυνατότητα εφαρμογής του νόμου Παππά.

Αλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ανοικτά ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία θα συμφωνήσει πολιτικά με τις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι και ότι δεν έχει κανένα λόγο να προσφέρει χείρα βοηθείας για την ενεργοποίηση του νόμου Παππά με τον οποίο η ίδια δεν συμφώνησε και τον καταψήφισε στο κοινοβούλιο.

Βούτσης: Το ασφαλιστικό δεν έρχεται τον Γενάρη

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε το ασφαλιστικό να πάει στη νέα χρονιά και έτσι οι βουλευτές θα κάνουν ήρεμα αφού ο κ. Βούτσης είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι το Ασφαλιστικό δεν θα έρθει τον Ιανουάριο. Η Βουλή πάντως περιμένει μέχρι τις εορτές να ψηφιστεί το πακέτο με προαπαιτούμενα αλλά και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες δεν θα είναι προϊόν της διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ