Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρήσιμες συμβουλές για να λατρέψουν τα παιδιά τα δώρα που θα τους κάνετε.

Δεν έχετε παιδιά, δεν ξέρετε πως σκέφτονται αλλά πρέπει να αγοράσετε πάλι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το ανιψάκι σας και μετά το περσινό φιάσκο, το σκέφτεστε και ιδρώνετε. Δεν θέλετε να πετάξετε πολύτιμα ευρώ (από τον προσφάτως μειωμένο μισθό σας) σε κάτι που «μισεί», όπως έγινε τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά και πάλι δεν ξέρετε πως να διαλέξετε αυτό το δώρο που «δεν μισεί». Ιδανικά μάλιστα θα θέλατε να του αγοράσετε το δώρο που «θα λατρέψει»! Ευσεβής πόθος; Όχι...

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Τα δώρα που αρέσουν στα παιδιά

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Εταιρείες παιχνιδιών όπως η Disney και η Fischer Price είναι πολύ καλές σ΄αυτό διότι οι άνθρωποί τους σκέφτονται όπως τα παιδιά. Μπαινουν στη θέση τους δηλαδή. Οπτότε κάντε το ίδιο κι εσείς. Τι σας άρεσε όταν ήσασταν παιδί; Με ποιο παιχνίδι παίζατε για ώρες; Και γιατί το αγαπούσατε (αυτό ειδικά) τόσο πολύ; Κι αν η απάντηση που θα δώσετε είναι Μπάρμπι ή Τρανσφόρμερ (ξεπερασμένα...), σίγουρα θα βρείτε κάτι ανάλογο, καινούργιο, που θα σας κάνει να ανοίξετε διάπλατα τα μάτια... όπως τότε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε το ψάξιμο.

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

2. Μην πάρετε κάτι που θα μισήσουν οι γονείς

Ανεξάρτητα από τη Συμβουλή 1, είστε ένας ενήλικος άνθρωπος και μπορείτε να κρίνετε τι μπορεί να κάνει τον γονιό -ο οποίος είναι ο σύνδεσμός σας με το παιδί- έξαλλο! Κάτι τεράστιο ή δύσκολο στην αποθήκευση όταν το σπίτι είναι μικρό, κάτι που να χρειάζεται ατελείωτο χτίσιμο-στήσιμο από τον γονιό ή κάτι που να απαιτεί δύο άτομα για να παιχτεί. Κάτι που θα κάνει το παιδί να θέλει να παίζει μ΄αυτό έξω όλη μέρα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές, κάτι τόσο επαναλαμβανόμενο και τόσο θορυβώδες που θα καταστρέψει τα γιορτές όλων μέσα στο σπίτι. Αυτά είναι θεμελιώδη πράγματα και ισχύουν για όλες τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Οπότε φροντίστε να μην είστε εσείς αυτό το άτομο που θα προκαλέσει με το δώρο του ένα τέτοιο κακό.

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

3. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα νεογέννητα δεν έχουν νόημα

Είναι γλυκό και ρομαντικό, δεν θέλετε να κάνετε ότι δεν υπάρχει το μωρό επειδή είναι τόσο μικρό, αλλά το πρώτο χριστουγεννιάτικο δώρο που θα του πάρετε, ούτε θα το προσέξει, ούτε θα το θυμηθεί ποτέ στη ζωή του. Πιθανότατα θα παραπέσει κάπου στην άκρη της κούνιας και μετά θα πεταχτεί από τους γονείς ως σαβούρα. Είναι προτιμότερο λοιπόν να κάνετε δώρο στην ξεθεωμένη μητέρα μία απολαυστική περιποίηση σε SPA. Αυτό μάλιστα! Θα το θυμάται και θα σας ευγνωμονεί για καιρό - ειδικά όταν θα σκοντάφτει ξάγρυπνη πάνω στις λούτρινες καμηλοπαρδάλεις που έφεραν δώρο οι άλλοι φίλοι της οικογένειας.

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

4. Τα παιδιά θέλουν μάρκες, όχι ξύλινα παιχνίδια

Το ζευγάρι που έχει το παιδί, είναι φαν του σκανδιναβικού design, ΟΚ, αλλά το παιδί δεν ευχαριστιέται με τα ξύλινα καλόγουστα παιχνίδια που βάλατε στο μάτι. Θέλει τον άσχημο Σπάιντερμαν και τη Βασίλισσα Έλσα και δεν πρόκειται να σας ευχαριστήσει επειδή τα δώρα σας ικανοποίησαν τα εκλεπτυσμένα γούστα των γονιών του. Αγοράστε του αυτό το κιτς πράγμα που θέλει λοιπόν, πάρτε κι ένα αφαιρετικό γκρι κουτί αποθήκευσης δώρο στους γονείς και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι στο σπίτι!

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

5. Αποκριάτικη στολή

Το παιδί που δεν ζητάει μια στολή για τα Χριστούγεννα δεν έχει ντυθεί αποκριάτικα ποτέ ως τώρα τα Χριστούγεννα. Με το που θα περάσει όμως ένα μισάωρο παριστάνοντας ότι είναι κάποιος πιο δυνατός, πιο έξυπνος και γενικά πιο φοβερός απ΄ό,τι νιώθει πως είναι αυτό, θα θέλει να το κάνει κάθε μέρα, αν όχι για πάντα. Ανακαλύψτε λοιπόν αν έχει ήδη κάποια στολή και πάρτε του ένα αξεσουάρ που θα την παραλλάξει. Αν όχι διαλέξτε κάτι σε υπερήρωα ή που να παραπέμπει σε ένα φιλόδοξο επάγγελμα, π.χ. αστροναύτης.

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

6. Κάντε την έρευνά σας

Όχι, οι γονείς δεν θα πουν πως δεν έχετε φαντασία όταν θα τους ρωτήσετε μήπως το παιδί τους θέλει κάτι συγκεκριμένο ή αν έχει ήδη αυτό που σκεφτήκατε να του πάρετε. Αντιθέτως θα ενθουσιαστούν επειδή το σκεφτήκατε και επειδή το ψάχνετε. Γκουγκλάρετε λοιπόν μερικά δωράκια, δείξτε τα, πάρτε το ΟΚ και κάντε ταμείο. Ποιος είπε ότι το να ψάχνεις για παιδικά δώρα τα Χριστούγεννα είναι στρεσογόνο;

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 8

7. Μη δεχτείτε το «Όχι» σαν απάντηση


Αν θέλετε να «δημιουργήσετε» με το δώρο σας, πρέπει να δείξετε επιμονή. Δεν θα βρείτε ποτέ το τελευταίο μοντέλο του φορτηγού-παγωταζίδικου ή του φωτεινιού σπαθιύ του Τζεντάι αν αφήσετε τον πωλητή ή την πωλήτρια να σας αποθαρρύνουν επειδή «δεν έχει έρθει ακόμη». Ελάτε στη θέση τους: βαριούνται και θέλουν να σας ξεφορτωθούν πλασάροντάς σας το παλιό μοντέλο. Το παιδί όμως ξέρει... και θα θέλει το καινούργιο, αυτό που δεν έχει κανείς άλλος στην τάξη. Οπότε ζαλίστε τον πωλητή. Πείτε του να το παραγγείλει online ή από ένα άλλο κατάστημα ή πείτε του να σας το κρατήσει μόλις έρθει η νέα παραλαβή. Γενικά χειριστείτε τον πωλητή με σοφία και εξυπνάδα.

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 9

8. Τα λεφτά δεν έχουν σημασία

Όχι, δεν έχουν. Μην πηγαίνετε για το ακριβό λοιπόν, με τη σκέψη ότι θα το εκτιμήσει ο παραλήπτης. Το τετράχρονο που τρελαίνεται με τον Μπάτμαν θα ενθουσιαστεί το ίδιο με μία κούκλα Ρόμπιν των 5 ευρώ και με τη Σπηλιά του Μπάτμαν που κοστίζει πάνω από 100 ευρώ. Ή περίπου τέλος πάντων. Οπότε αγοράστε τη φτηνή εκδοχή, καθίστε και λίγο να παίξετε μαζί του και θα κερδίσετε αμέσως πολλούς πόντους σε μπισκότα!

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 10

9. Εντάξει, μερικές φορές τα λεφτά έχουν σημασία

Μετά την ηλικία των 10 τα παιδιά θέλουν να αποφασίζουν μόνα τους για το δώρο τους και επίσης να το αγοράζουν μόνα τους. Και το δώρο αυτό δεν είναι πια παιχνίδι, είναι κάτι άλλο. Μπορεί μάλιστα να είναι και πολύ ακριβότερο από αυτό που είχατε υπολογίσει να ξοδέψετε – αυτό όμως είναι δουλειά των γονιών να το διαχειριστούν. Εσείς απλώς να ξέρετε, ότι αν το παιδί είναι πάνω από 10, θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο τα χρήματά σας απ΄ό,τι το γούστο σας. Δείτε το θετικά... Ξεμπερδέψατε!

 Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε φέτος για να αγοράσετε το σωστό παιδικό δώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 11

10. Προετοιμαστείτε για το... κακό

Το διαλέξατε προσεκτικά, το συσκευάσατε τέλεια και έφτασε η στιγμή να το παραδώσετε. Άλλα δεν εισπράξατε την αντίδραση που περιμένατε. Τα παιδιά δεν έχουν φίλτρα στη συμπεριφορά τους, οπότε ή λατρεύουν ή μισούν ένα δώρο και θα σας πουν την αλήθεια. Αν το ίδιο δώρο το έλαβαν και από τη θεία τους ή αν λάτρευαν μέχρι πρότινος το μοβ και τώρα το συχαίνονται, θα το μάθετε επί τόπου. Μην αποκαρδιώνεστε. Κατ΄αρχήν μπορεί να αλλάξει γνώμη μέχρι το τέλος της επίσκεψής σας. Διαφορετικά οι γονείς θα το αλλάξουν, θα του πάρουν αυτό που θέλει και... όλα καλά! Εσείς μια φορά, το χρέος σας το κάνατε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδί Χριστούγεννα δώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ