Οι 7 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Οι 7 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σύνδεση της φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την απασχόληση, τον συμψηφισμό των οφειλών του κράτους με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΤΕΑΝ προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ως πρώτο βήμα για την πορεία προς την ανάπτυξη.

Σε εκδήλωση που διοργανώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας η κ.Γεννηματά παρουσίασε επτά προτάσεις για τις ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες:

1. Η φορολογία των ΜμΕ πρέπει να συνδεθεί με την απασχόληση, τόσο για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και για την διατήρηση υφισταμένων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ειδικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχουν μεγάλα κίνητρα μέσω της φορολόγησης.
2. Χρειάζονται μέτρα και κίνητρα στήριξης για τα ασφαλιστικά θέματα που δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σήμερα ειδικά στη μικρομεσαία επιχείρηση. Η λύση της κεφαλαιοποίησης παλαιών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και η σταδιακή αποπληρωμή, μπορεί να αποτελεί μια καλή λύση για όλους.
3. Η παντελής έλλειψη ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα, έτσι όπως το υποβάθμισε η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγήσει την πραγματική οικονομία και τις ΜμΕ σε πραγματική στάση πληρωμών και λειτουργίας. Μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και η άρση των ελέγχων κεφαλαίων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, όμως μπορούν να ενεργοποιηθούν οι συνεταιριστικές τράπεζες και το ΕΤΕΑΝ ειδικότερα για την αποκατάσταση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα εργαλεία όπως π.χ. οι μικροπιστώσεις που θα διευκολύνουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.Και βέβαια να μειωθούν δραστικά με βάση και τον κανονισμό της Ε.Ε., το ύψος των προμηθειών των Τραπεζών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των επιχειρήσεων που και λόγω των capital controls έχουν πολλαπλασιασθεί.
4. Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις / ή και να υπάρξουν άμεσες ρυθμίσεις συμψηφισμού για να πάψει αυτή η ασφυκτική κατάσταση στην αγορά και το κλείσιμο πολλών ΜμΕ.
5. Πρέπει επιτέλους να θεσπιστεί άμεσα ένα πλαίσιο για τη «δεύτερη ευκαιρία» , που θα δίνει τη δυνατότητα στους έντιμους και ικανούς που απέτυχαν ή οδηγήθηκαν στην αποτυχία, να επιχειρήσουν εκ νέου, με όπλο την εμπειρία τους και τη γνώση των λαθών. Σε όλες τις χώρες αυτό αποτελεί κανόνα για την ανάπτυξη, στη χώρα μας αποτελεί στίγμα. Η νέα πορεία θέλει τόλμη και εμείς τολμάμε.
6. Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση και ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχων του κράτους στην αγορά , προκειμένου να αποκαταστήσει τον υγιή ανταγωνισμό και την προστασία των ΜμΕ, που έχουν πληγεί βάναυσα από αθέμιτες πρακτικές και λειτουργίες της αγοράς ειδικά την τελευταία περίοδο
7. Τέλος το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που αποτελούν τα βασικά εργαλεία για την στήριξη και χρηματοδότηση των πολιτικών για την ανάπτυξη πρέπει να περιλαμβάνουν ισχυρά κίνητρα για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό των ΜμΕ με έμφαση στη νέα επιχειρηματικότητα , την καινοτομία, την εξωστρέφεια , τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών και αλυσίδων αξίας, της παραγωγής νέων εμπορεύσιμων αγαθών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεννηματά ΜΜΕ. ΓΣΕΒΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ