Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει - iefimerida.gr

Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ διδακτικά πανό αφιερωμένα στα διακυβεύματα της κλιματικής αλλαγής, βρίσκονται προσκολλημένα στα κάγκελα της πρεσβείας της Γαλλίας. Μια υπαίθρια έκθεση με θέμα το κλίμα και τίτλο «παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας» αφυπνίζει τους περαστικούς με σκοπό να προσεγγίσουν τα ανησυχητικά παγκόσμια φαινόμενα που συνταράσσουν πλέον τον πλανήτη.

Η φωτογραφική έκθεση έχει στηθεί στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και πραγματοποιείται με αφορμή την 21η Διάσκεψη Μερών της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή του 2015 (COP21).
«Αν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δεν μειωθούν πολύ σύντομα, οι συνέπειες για τα οικοσυστήματα και τα έμβια όντα θα είναι δραματικές και μη αναστρέψιμες» συμφωνούν οι επιστήμονες και τα φωτογραφικά αυτά έργα, παρουσιάζουν το πρόβλημα με καθημερινό και άμεσο τρόπο.

Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει | iefimerida.gr 0

Φωτογραφίες που ενθαρρύνουν για ήπιες μεταφορές μέσα στην πόλη, για καθαρές θάλασσες συγκρίνοντας το μέλλον των ωκεανών με κάτι όξινο, όπως εσπεριδοειδή, ενώ προτρέπουν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει | iefimerida.gr 1
Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει | iefimerida.gr 2
Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει | iefimerida.gr 3


Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκε από το γαλλικό περιοδικό Terra eco, το οποίο δραστηριοποιείται στον αγώνα για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Στην Αθήνα θα διαρκέσει έως και 11 Δεκεμβρίου, ενώ το 2016 θα ταξιδέψει αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Πάτρα και τη Λάρισα στα παραρτήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Πανό στα κάγκελα της Γαλλικής Πρεσβείας -Το κλίμα αλλάζει, ο πλανήτης κινδυνεύει | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κλιματική αλλαγή γαλλική πρεσβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ