Δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές στο Περού - iefimerida.gr

Δεκάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές στο Περού

Περού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σεισμός των 6,9 βαθμών που έπληξε χθες το νότιο Περού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 83 άνθρωποι κοντά στην παραλιακή πόλη 'Ικα, να καταστραφούν τουλάχιστον 88 σπίτια και 40 να χαρακτηριστούν μη κατοικήσιμα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Λίμα.
Παρά τον ισχυρό σεισμό, τα μεγάλα ορυχεία της περιοχής συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το οποίο είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη θάλασσα, 50 χλμ νοτιοδυτικά της 'Ικα, η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή στην οποία ένα καταστροφικός σεισμός 8 βαθμών σκότωσε πάνω από 500 ανθρώπους το 2007.
Από το σεισμό σείστηκαν κτίρια στη Λίμα, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χλμ βορείως της 'Ικα.Πάντως δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ