Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ευρωπαϊκούς κύκλους που παραποιούν την πραγματικότητα έκανε λόγο η Ολγα Γεροβασίλη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν.

«Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Συνθήκη της Σένγκεν ποτέ δεν τέθηκε στο πλαίσιο της ΕΕ. Όμως, αναληθείς αναφορές για αυτό αναπαράγονται, σε μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η Ελλάδα για λάθος διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα, συνέχισε, εφαρμόζει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αυτές είναι, όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, η δημιουργία των hotspot και κέντρων διαμονής και η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων. «Αυτό αναγνωρίστηκε ξεκάθαρα κατά την πρόσφατη συνάντηση των οχτώ μελών της ΕΕ στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία. Στο μεταξύ, η Ελλάδα περιμένει οι Ευρωπαίοι εταίροι να εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Δυστυχώς, ευρωπαϊκοί κύκλοι επιμένουν να παραποιούν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί σε φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς. Αυτοί οι ίδιοι κύκλοι προωθούν τις τελευταίες ημέρες αυτό το εχθρικό περιβάλλον απέναντι στην Ελλάδα, απειλώντας απαράδεκτα τη χώρα με έξοδο από τη συνθήκη της Σένγκεν. Και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα χωρίς κρίση υιοθετούν τέτοιες προσεγγίσεις», κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη Σένγκεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ