Κουβανέζικη μουσική με τον Omar Sosa [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Κουβανέζικη μουσική με τον Omar Sosa [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κουβανός συνθέτης συνδιάζει τη τζαζ, τη world music, το hip-hop και άλλα ηλεκτρονικά στοιχεία με τις αφρο-κουβανικές ρίζες του και δημιουργεί ένα απίστευτα ενδιαφέρον μείγμα.

Από τους παλιούς αγαπημένους του Gazarte, ο χαρισματικός πιανίστας και συνθέτης Omar Sosa, με αμέτρητα βραβεία στο ενεργητικό του και με ένα ολοκαινούργιο άλμπουμ στις βαλίτσες του, επιστρέφει 12 Δεκεμβρίου στο Gazarte παρέα με τρεις κορυφαίους μουσικούς για μια βραδιά γεμάτη αφροκουβανικές μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς.

Κουβανέζικη μουσική με τον Omar Sosa [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0


Μαζί του ο Ernesto Simpson στα ντραμς, ο Leandro Saint-Hill στο σαξόφωνο και στα φλάουτα ο εδώ και χρόνια συνεργάτης του Childo Tomas από τη Μοζαμβίκη. Πρόκειται για το περίφημο Omar Sosa AfroCuban Quartet. Όλοι μιλούν την ίδια μουσική γλώσσα και χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο παραδοσιακούς ήχους της Κούβας για δημιουργικούς τζαζ αυτοσχεδιασμούς. Οι μουσικές του κουαρτέτου που θα ακούσουμε στο live περιλαμβάνουν σύγχρονες ερμηνείες πάνω σε κλασικά μουσικά στυλ της Κούβας (Danzon, Cha-Cha-Cha, Μπολερό, Changui), υλικό από τις ισχυρές αφρικανικές παραδόσεις της Santeria. της Abakua, της Makuta, του Ñongo και του Palo Monte, ενώ δεν θα λείψουν οι πιο δημοφιλείς συνθέσεις του ίδιου του Sosa, συμπεριλαμβανομένων των «Cha Cha Du Nord», «Mis Tres Notas» και του «Lyawo». Τραγούδια που όχι μόνο αγαπήθηκαν από το κοινό, αλλά του χάρισαν και 6 υποψηφιότητες για Grammy, 2 BBC radio Awards, 3 βραβεία Μουσικής του Κόσμου και ένα βραβείο Lifetime Αchievement.

Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια ιδέα

Tο τελευταίο του άλμπουμ του Omar Sosa με τίτλο «ile», όπου ile σημαίνει πατρίδα στη γλώσσα Γιορούμπα της Δυτικής Αφρικής, αποτελεί για τον μουσικό, επιστροφή στις λάτιν τζαζ μουσικές καταβολές της πατρίδας του της Κούβας και συγκεκριμένα στη μουσική των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του 1980 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Με αυτή τη μουσική με την οποία είχε έρθει σε επαφή την εποχή των φοιτητικών του χρόνων στην Αβάνα.

Το live
ΟΜΑR SOSA AFROCUBAN QUARTET
GAZARTE Theater Stage: Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ημερομηνία: 12 Δεκεμβρίου (22:00)
Τιμή εισιτηρίου: 20 έως 50 ευρώ (χωρίς ποτό)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Omar Sosa Gazarte
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ