Σαμαράς: «Να πάρουν μαθήματα οικονομίας και Δημοκρατίας» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Να πάρουν μαθήματα οικονομίας και Δημοκρατίας»

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής και μιλά για «πλήρη αποτυχία» της πολιτικής της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Σαμαράς περιγράφει τα «σκοτεινά σημεία», όπως γράφει στη συμφωνία για το κούρεμα κατά 50%. «Δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει η "εθελοντική συμμετοχή" όλων των ιδιωτών στο κούρεμα, δηλαδή πώς δεν θα βρεθούν κάποιοι (ιδιώτες) που θα αρνηθούν τη συμφωνία», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτει, επίσης, ότι η απόφαση είναι ασαφής ως προς το πόσα θα στοιχίσει στην χώρα:

  • η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών,
  • η διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, 
  • η «ενίσχυση αξιοπιστίας» των νέων ελληνικών ομολόγων

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι τώρα συμβαίνει αυτό που όλοι απεύχονταν και γι΄αυτό δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει. «Όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτογελοιοποιείται» σημειώνει και υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή είναι «ο ορισμός της αποτυχίας για την κυβέρνηση».

«Αποδείχτηκε σήμερα ότι είχαμε δίκιο. Και περιμένουμε να το αναγνωρίσουν δημόσια, ειδικά όσοι μας έκαναν την πιο σκληρή και -κάποιες φορές- κακόπιστη κριτική». «Εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο της ευθύνης. Εμείς αποδείξαμε ότι "δεν είμαστε ίδιοι"» τονίζει ο κ.Σαμαράς.

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι κάποιοι πρέπει να κάνουμε μαθήματα οικονομίας και δημοκρατίας: «Από όλη αυτή την ιστορία πολλοί θα πάρουν μαθήματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Μερικοί πρέπει να πάρουν και μαθήματα για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ