ΗΠΑ: «Θα βοηθήσουμε άμεσα τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας» - iefimerida.gr

ΗΠΑ: «Θα βοηθήσουμε άμεσα τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας»

Τουρκία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή να παραδοθεί άμεσα υλική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας έδωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση μετά από έκκληση βοήθειας από την Τουρκία, προκειμένου, να βοηθήσει στον σεισμό που είχε μέχρι στιγμής 600 θύματα.

«Οι ΗΠΑ έλαβαν αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μετά τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε την επαρχία Βαν αυτή την εβδομάδα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι σε ανακοίνωση.

Όπως λέγεται, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ζήτησε να αποσταλεί η βοήθεια «μέσα σε ένα 24ωρο». Η υλική βοήθεια περιλαμβάνει πανωφόρια, υπνοσάκους, και κλινοσκεπάσματα.

Η Τουρκία που υποφέρει αυτές τις ημέρες από τις συνέπειες του καταστρφικού σεισμού, που έπληξε την επαρχία Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δέχεται την βοήθεια αρκετών χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση. Ακόμη και χώρες που διατηρούν τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, έστειλαν και αυτές ανθρωπιστική βοήθεια, όπως η Αρμενία και το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ