Συνέλαβαν δεκάδες αγανακτισμένους λόγω «ανθυγιεινών συνθηκών» - iefimerida.gr

Συνέλαβαν δεκάδες αγανακτισμένους λόγω «ανθυγιεινών συνθηκών»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 60 αγανακτισμένους πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα "Κατάληψη της Γουόλ Στριτ" συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Σαν Ντιέγκο χθες, στην διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσής τους από έναν καταυλισμό με την κατηγορία των «ανθυγιεινών συνθηκών».

Αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές σε μια πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει έναν καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες, και άλλους 11 σε ένα κοντινό πάρκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβιντ Στάφορντ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σε περίπου 45' και σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά από μια παρόμοια στην πόλη Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στην διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής--ο Σκοτ Όλσεν, πρώην Πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ--τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε «πολυάριθμες καταγγελίες» περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών κ.λπ., στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη--όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι αποτελούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια», ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ