Πώς η κλιματική αλλαγή σκοτώνει το στιλ - iefimerida.gr

Πώς η κλιματική αλλαγή σκοτώνει το στιλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέφει τον πλανήτη μας και το οικοσύστημά της, οι New York Times όμως φέρνουν στην επιφάνεια μία ακόμα πτυχή. Εκείνη που αφορά στη μόδα και στο πώς η κλιματική αλλαγή δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στο στυλ μας.

Σε ένα ιδιαίτερο κείμενο που φιλοξενείται στην κατηγορία Styles, η εφημερίδα εξηγεί πως οι Νεοϋορκέζοι, έχουν κλείσει στις ντουλάπες τους τα Burberry παλτό τους εξαιτίας της θερμοκρασίας που παραμένει υψηλή.

Με αυτό τον τρόπο οι Times θέλουν να δείξουν πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει με άμεσο τρόπο το σπίτι μας. «Ναι, υπάρχουν φόβοι ότι η Γροιλανδία λιώνει, αλλά για μερικούς η επίδραση της κλιματικής αλλαγής είναι πιο προσωπική και πιο άμεση: Θα φορέσουν ποτέ ξανά τα χειμωνιάτικα ρούχα τους;», διερωτάται ο αρθρογράφος.

Ο άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το MIT θα πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τομέα ("Fashionology-Climatology") που θα αφορά ακριβώς σε αυτό το πρόβλημα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί όλη αυτή η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Προς το παρόν, ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ντύνεται με στρώσεις (layering) κάτι που είναι ένα ακόμα θλιβερό πρόβλημα από μόνο του αναφέρουν οι New York Times και συνεχίζουν. «Το πετυχημένο layering είναι μία απαιτητική τέχνη που απαιτεί πολύ περισσότερη σκέψη και ενδυματολογική επιτήδευση για να γίνει σωστά, ενώ ένα καμέλ παλτό με συμπληρωματικά γάντια, καπέλο και κασκόλ προσφέρει μία σχετικά απλή δυναμική», αναφέρει και καταλήγει: «Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες, και οι διακριτές εποχές τους καλοντυμένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times κλιματική αλλαγή ντύσιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ