Ενα γρήγορο φαγάκι και νόστιμο. Για όσους βιάζονται να μαγειρεύουν πολύπλοκα κάθε μέρα. Εξάλλου, αποφάσισα να ξεκινήσω μια σειρά με τέτοιες συνταγές, όλοι βιαζόμαστε!
Υλικά
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο λευκό κρασί
- Λίγες μαύρες ελιές και κάππαρη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες φρέσκες ή σε κουτί (τον χειμώνα)
- Μια πρέζα μπούκοβο για να «κάψει»
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη
- Παρμεζάνα για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κριθαράκι
- Ανακατεύετε ζωηρά, για 5 λεπτά να ροδίσει και να αρωματιστεί
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί
- Ψιλοκόψτε τις ελιές, στα δύο την κάπαρη
- Προσθέστε τα στο τηγάνι
- Βάλτε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι
- Προσθέστε τις ντομάτες
- Αφήστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ανεβάστε λίγο τη φωτιά
- Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό
- Ανακατέψτε καλά, αν χρειαστεί ως το τέλος προσθέστε κι άλλο νεράκι
- Λειτουργήστε όπως κάνετε για το ριζότο, να μην κολήσει, να μην έχει πολλά υγρά
- Θέλει συνολικά ένα 20λεπτο (προσοχή να μη γίνει λαπάς)
- Σερβίρετε με τριμμένη παρμαζάνα και μαϊντανό από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο