«Αλλάζουν τα στέκια» των ναρκωτικών στην Αθήνα - iefimerida.gr

«Αλλάζουν τα στέκια» των ναρκωτικών στην Αθήνα

ναρκωτικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μετακίνηση ναρκομανών από τις γειτονιές πίσω από την Ομόνοια, την πλατεία Θεάτρου και την Πειραιώς προς την καινούργια «διπλή πιάτσα» στα Προπύλαια και στον πεζόδρομο της Νομικής, είναι πια μια καθημερινή πραγματικότητα για την Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο, και κατά πολλούς, κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο. Άνθρωπος που συμμετέχει σε εθελοντικά προγράμματα στήριξης των εξαρτημένων στο δρόμο δηλώνει, «Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως μεταφερόμενες απειλές για άλλους σκοπούς. Ολοι ξέρουν ότι σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα υπάρχουν στέκια μικρεμπόρων, διακινητών ναρκωτικών και εξαρτημένων. Αλλά στην Αθήνα, απ' όσο ξέρουμε, παίζονται διάφορα παιχνίδια» και καταλήγει λέγοντας «Στην αρχή το μεγάλο πρόβλημα βρισκόταν, και μάλιστα για πολλά χρόνια, στην οδό Τοσίτσα μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην πλατεία Εξαρχείων. Στην Τοσίτσα έμειναν για περίπου δέκα χρόνια, όταν άρχισαν να κινούνται στις περιοχές κάτω από την Ομόνοια».

Φυσικά μέσα σε αυτό το κλίμα, συμβάλλει και η λαθρομετανάστευση, μέσω της οποίας ενδυναμώνεται αυτό το εμπόριο ναρκωτικών, διότι οι άρρωστοι αυτοί άνθρωποι, συγκεντρώνονται στα σημεία όπου μαζεύονται πολλοί λαθρομετανάστες προκειμένου προμηθευτούν την δόση τους. Φυσικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει και η μαφία... «Οταν μιλάμε για τη νιγηριανή μαφία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για μια από τις πιο σκληρές μαφίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», θα πει στέλεχος υπηρεσίας που ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ