Δεν είναι μους, ούτε brownie. Είναι μια ελάχιστα παχιά κρέμα -με αγνή μαύρη σοκολάτα, κατά προτίμηση- με λίγη ζάχαρη, ελαφριά και με χαμηλό κόστος.
Υλικά
- 1/2 κιλό γάλα
- 1/2 φλυτζάνι κομμένη σοκολάτα (βάλτε μαύρη ή γάλακτος, είναι θέμα προτίμησης)
- 70 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 μύτη από κουταλιά νεσκαφέ
- 2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην άκρη 1 φλυτζάνι γάλα
- Το υπόλοιπο το βάζουμε να ζεσταθεί σε κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και έτσι όπως είναι κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη
- Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από το μπολ, λίγο-λίγο για να μην κόψει
- Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να «δέσει»
- Αποσύρουμε όταν η κρέμα είναι ακόμη υγρή, να μη γίνει γύψος
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
Αξιοποιήστε για την κρέμα σας ό,τι μπολάκι διαθέτετε:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο