Είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά, κυριολεκτικά. Τρώγεται με μια πράσινη σαλάτα, με πουρέ, με μακαρόνια, με βραστές πατάτες. Είναι μοναδικός μεζές, άδικα παραμελημένος. Με έναν όρο. Να έχετε εξασφαλίσει ότι αγοράσατε τα σωστά συκωτάκια πουλιών, από πλευράς υγιεινής εννοώ.
Υλικά
- 300 ή 500 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών, ανάλογα τα άτομα
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι (προαιρετικά)
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι -Πάρτε μηλόξυδο
- 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση
- Το κρεμμύδι το έβαλα προαιρετικά γιατί «βαραίνει» λίγο τη συνταγή αλλά είναι πολύ νόστιμο
- Προτιμήστε το λευκό κρεμμύδι, είναι πιο γλυκό
- Κόψτε το κρεμμύδι σε λωρίδες
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και χρυσίστε το κρεμμύδι ελαφρά
- Να μη καεί, μετά καίει και το στομάχι
- Απονευρώστε τα συκωτάκια πουλιών, πλύντε τα και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας
- Κόψτε τα στα δύο
- Βάλτε τα στο τηγάνι και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά
- Αλατίστε, τρίψτε πιπέρι
- Οταν πάρουν χρώμα, ρίξτε τη ζάχαρη και τα δύο ξύδια
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
Πολλοί, για να αποφύγουν τη ζάχαρη βάζουν φρέσκα φρούτα στη συνταγή, φραμπουάζ π.χ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο