ΓΑΠ: Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα - Σαμαράς: Ο κύκλος σας έκλεισε - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα - Σαμαράς: Ο κύκλος σας έκλεισε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την αντιπολίτευση μπήκε από χτες η κυβέρνηση καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκλογών ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για το κούρεμα του χρέους, το οποίο απέρριπτε. Από την πλευρά τους τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Δημοκρατικής Αριστεράς, απέρριψαν τη νέα συμφωνία.

εμφανίστηκε αισιόδοξος και καθησυχαστικός για το τραπεζικό σύστημα και τις συντάξεις τονίζοντας ότι η συμφωνία της προχτεσινής Συνόδου Κορυφής αφαιρεί «δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις πλάτες του Ελληνικού λαού». Τόνισε δε ότι το κόστος θα το πληρώσουν οι τράπεζες «αντί για τους πολίτες». Στο χτεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα, όπου τόνισε ότι «μεταξύ έθνους και τραπεζιτών η απάντηση της κυβέρνησης είναι το έθνος». Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και εναντίον των κομμάτων της αριστεράς λέγοντας ότι χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα με τις τράπεζες ενώ τόνισε ότι το νέο δεκαετές πρόγραμμα θα αποφέρει ετήσια ελάφρυνση της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων για το 2011-12 και τόνισε ότι δεν θίγονται οι συντάξεις. Όσον αφορά τη μόνιμη επιτήρηση υπογράμμισε ότι η συνεχής παρουσία των ελεγκτών ζητήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση «για να σταματήσει η δραματοποίηση των επισκέψεων της Τρόικα» στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπουργικό συμβούλιο, που έγινε πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε και εναντίον ορισμένων ΜΜΕ τα οποία «αναπτύσσουν αυτοκαταστροφικό σύνδρομο που προωθεί την διανοητική και συναισθηματική καθήλωση των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του χτες το μεσημέρι, ζήτησε εκ νέου εκλογές και τόνισε ότι η νέα συμφωνία δείχνει ότι η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης «ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη».. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία και από που θα προέλθουν οι εγγυήσεις για τις συντάξεις των εργαζομένων. Χαρακτήρισε δε ντροπή να πανηγυρίζει η κυβέρνηση πως «σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει και πάλι στο 2009»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι ο κύκλος της κυβέρνησης έχει κλείσει: «Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυαγίου ας μην παριστάνουν τους ναυαγοσώστες», είπε χαρακτηριστικά .

Μέτωπο Σύριζα-ΚΚΕ - Διαλλακτικός ο Κουβέλης

Εναντίον της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους τάχθηκαν χτες το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίστηκε με μετριοπαθή στάση απορρίπτοντας όμως την εποπτεία.

Μάλιστα, η Αλέκα Παπαρήγα προέβλεψε πως θα οδηγηθούμε σύντομα σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία, ενώ ο Αλέξης Τρίπρας χαρακτήρισε «δώρο-άδωρον» τις θυσίες που έχουν κάνει και κάνουν οι Έλληνες πολίτες, διότι θα οδηγηθούμε σε «κοινωνική κατεδάφιση», όπως είπε. Τέλος ο Φώτης Κουβέλης, εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός χαρακτηρίζοντας όμως «αχρείαστη» την μόνιμη επιτροπεία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ