Ενδείξεις ότι ο φυγάς μακελάρης δείλιασε την τελευταία στιγμή -Θεωρίες μετά την εύρεση ζώνης εκρηκτικών - iefimerida.gr

Ενδείξεις ότι ο φυγάς μακελάρης δείλιασε την τελευταία στιγμή -Θεωρίες μετά την εύρεση ζώνης εκρηκτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εντοπισμός μίας ζώνης εκρηκτικών, σε σκουπιδοτενεκέ σε προάστιο του Παρισιού, ενισχύει τη θεωρία ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ άλλαξε την τελευταία στιγμή τα σχέδιά του.

Η ζώνη που βρέθηκε είναι παρόμοια με εκείνες που χρησιμοποίησαν οι υπόλοιποι δράστες του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Telegraph. Εντοπίστηκε από οδοκαθαριστή σε περιοχή από την οποία οι αρχές θεωρούν ότι πέρασε ο Αμπντεσλάμ, διαφεύγοντας μετά από τις επιθέσεις.

Ενδείξεις ότι ο φυγάς μακελάρης δείλιασε την τελευταία στιγμή -Θεωρίες μετά την εύρεση ζώνης εκρηκτικών  | iefimerida.gr 0

Αλλωστε, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κινητό τηλέφωνο του μοναδικού από τους μακελάρηδες της γαλλικής πρωτεύουσας που παραμένει ζωντανός, είχε εντοπιστεί εκείνο το βράδυ κοντά στο σημείο στο οποίο βρέθηκε η ζώνη.

Η εύρεση της ζώνης φαίνεται να ενισχύει τη θεωρία ότι ο 26χρονος δείλιασε την τελευταία στιγμή και δεν έκανε την επίθεση αυτοκτονίας που είχε σχεδιαστεί να υλοποιήσει ως μέρος των συντονισμένων επιθέσεων της μοιραίας νύχτας.

Ενδείξεις ότι ο φυγάς μακελάρης δείλιασε την τελευταία στιγμή -Θεωρίες μετά την εύρεση ζώνης εκρηκτικών  | iefimerida.gr 1

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή στην οποία βρέθηκε η ζώνη. «Περιέχει εκρηκτικά, αλλά έχει αφαιρεθεί ο πυροκροτητής», ανέφερε στην Telegraph πηγή κοντά στις έρευνες. Οι αστυνομικοί έκαναν ερωτήσεις σε φοιτητές που μένουν κοντά στο σημείο, οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν δει ύποπτες κινήσεις σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής, πριν από τις επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση με την οποία το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων, γινόταν λόγος και για «χτύπημα» στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Ο αδερφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μπραχίμ, ανατινάχθηκε, αλλά φαίνεται ότι ο φυγάς αποφάσισε να εγκαταλείψει την αντίστοιχη δική του αποστολή ή ότι η δική του ζώνη με εκρηκτικά παρουσίασε πρόβλημα.

Αλλωστε, ένας άνδρας που έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τον Αμπντεσλάμ να επιστρέψει στο Βέλγιο μετά από τις επιθέσεις, ανέφερε στην αστυνομία ότι ο καταζητούμενος μπορεί να έχει ακόμη στην κατοχή του μία ζώνη με εκρηκτικά.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία και το Βέλγιο, παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο Αμπντεσλάμ.

Ενδείξεις ότι ο φυγάς μακελάρης δείλιασε την τελευταία στιγμή -Θεωρίες μετά την εύρεση ζώνης εκρηκτικών  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ